Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'nün Marmara Üniversitesi yapılanması davasında 2 tahliye

        İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ'nün Marmara Üniversitesindeki akademisyen yapılanmasına ilişkin 15'i tutuklu 40 akademisyenin yargılandığı davanın ilk duruşmasına 15 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

        DEDİKODU DEDİ TAHLİYE EDİLDİ

        Mahkemede savunma yapan araştırma görevlisi Abdullah Başer, FETÖ terör örgütüyle bağlantısının olmadığını belirterek, "Marmara Üniversitesi'nde dedikodu ve baskıyla FETÖ üyesi olduğu öne sürülerek isimler toplanmıştır. Ben buna şahidim. Benim çalıştığım birimime de böyle bir yazı gelmiştir. Birisini silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlamak bu kadar basit olmamalı. Hakkımda delil olarak bulunduğu belirtilen emareler herkesin evinde bulunan bilgisayar ve flaş belleklerdir. Bunlar tabi ki incelenecektir. Ama bu durum benim tutuklu olmamın izahı olamaz. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

        "AKADEMİK ÇALIŞMALARIM YARIDA KALDI"

        Sanık Abdullah Sayın savunmasında, Marmara Üniversitesi'nde doktora eğitimi gördüğünü belirterek, silahlı terör örgütleriyle bir ilişkisinin olmadığını söyledi. Sayın, "Hakkımdaki yakalama kararını öğrendiğim zaman polise gidip teslim oldum. Üniversiteyle ilişkim henüz kesilmemiştir. ByLock programını kullanmadım. Bu listeye adımın nasıl girdiğini bilmiyorum. Akademik çalışmalarım yarıda kaldı. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.

        "BYLOCK KULLANDIĞIM İÇİN GÖZALTINA ALINDIĞIMI EMNİYETTE GELDİĞİMDE ÖĞRENDİM"

        Sanık Ahmet Bostan, suçlamaları kabul etmeyerek, "Suçlamalar şahsıma ağır geliyor, kabul etmiyorum. Açığa alındığımda bunun bir yanlışlık olabileceğini düşündüm. Bir gün sonra da KHK'yla görevimdem ihraç edildim. Çevremde suça bulaşmış tek bir kişi dahi yoktur. Emniyette, mülakat adı altında savunmam alındı. İsim vermem şartıyla savcı yüzü dahi göremeyeceğim söylendi. ByLock kullandığım için gözaltına alındığımı emniyette geldiğimde öğrendim. Ben bu programı kullanmadım" diye konuştu.

        Sanıkların savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı 7 sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme, Yrd. Doç. Dr. Gerçek Şahin Yücel ile araştırma görevlisi Abdullah Başer'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, 13 sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi. Mahkeme ayrıca kanser tedavisi gören Ahmet Berk Kurtuluş ile Yusuf Kılınç'ın, cezaevi koşullarında tedavisinin yapılıp yapılamayacağının tespit edilmesine için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verildi.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ