Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çocuklara 15 Temmuz'u anlatmak için oyun tasarladı

        Milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılması için "Kızma Mübarek", "Kurtuluş Savaşı", "One Minute" gibi oyun setleri hazırlayan Adnan Ali Güneş, çocuklara 15 Temmuz'u anlatmak için "15 Temmuz Yeniden Diriliş. Yeni Bir İmparatorluğun Ayak Sesleri" adlı oyunu tasarladı.

        Güneş, 15 Temmuz'dan sonra, "15 Temmuz Yeniden Diriliş. Yeni Bir İmparatorluğun Ayak Sesleri" adlı oyunu tasarlama fikrinin oluştuğunu aktararak, şöyle konuştu:

        "Çocuklarımız, 15 Temmuz gecesi yaşananları birebir oyun tablosu üzerinde görecek. Değişik oyunlarla çocuklarımıza vatan-millet sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bu oyunda ayrıca 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi diğer darbeleri de işledik. Çocuklar ilgili yerlerde yaşananları çektikleri kartla öğrenecek. Oyunda, darbe girişiminin yaşandığı gece televizyonda yapılan açıklama, Ömer Halisdemir'in kahramanlığı, sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik Marmaris'teki otel baskını, Kazan ilçesi ve Akıncı Üssü'nde yaşanan olaylar var."

        Güneş, "Boğaz Köprüsü" bölümünün oyunun son aşaması olduğunu dile getirerek, "Burayı bitirdikten sonra da gelişmiş Türkiye'nin yoluna gidiyoruz. Bu gelişmiş ülkemizde de gelişmiş sanayi, uçak sanayi, nükleer sanayi, yapılacak yeni hizmetler, projeler var. Biz de 'Hedef 2023 ve 2071' diyoruz ve burada bor madeninin öneminden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

        - "Oyun, 15 gün sonra piyasaya çıkacak"

        Oyunda ayrıca Türkiye coğrafyası üzerindeki asıl hamlelerin petrol üzerine değil, bundan sonra bor madeni üzerine kurulacağını çocuklara anlattıklarını aktaran Güneş, şöyle devam etti:

        "Ayrıca 5-10 sene sonra belki 15 Temmuz'u sadece o gün çeşitli etkinliklere hatırlayacağız. Hiç unutulmaması dileğiyle ve çocuklarımızda hem öğrenme bilincini, hem de tarih bilincini hep taze tutmak için böyle bir oyunu hazırladık. Oyunu CNR 4. Uluslararası Kitap Fuarı'nı ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da aktardık. Cumhurbaşkanımız oyunu beğendiğini belirtti. Oyunumuz, 15 gün sonra piyasaya çıkacak."

        Güneş, maalesef ailelerin gerek telefonlar gerekse tabletler nedeniyle çocuklarından uzaklaşır hale geldiğini ifade etti.

        Saygı, sevgi, örf, adet, gelenek gibi kavramların yavaş yavaş tükendiğini savunan Güneş, şunları kaydetti:

        "Çünkü çocuklarımız, yabancı toplumsal kuruluşların, yabancı medyanın bize lanse ettiği şekilde yaşıyor. Biz bu oyunlarımızla, çocukların hem aile sevgisini, birlikteliğini yaşamalarını, hem de ailelerin onlara bir şeyler öğretebilme fırsatını yakalamasını istiyoruz. Biz ne yaşarsak yaşayalım, çocukluğumuzda yaşadığımız olayların bilinçaltımıza yerleştiği hadiselerin büyüdüğümüzde yansımasını görüyoruz. Çok büyük bir markanın oyunları 100-150 liraya satılıyor. Biz bu oyunları bize ulaşan Kur'an kurslarına, belediyelere, derneklere kar almadan veriyoruz. Yeter ki dağıtın ve çocuklar ellerinden tabletleri, telefonları bıraksın." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ