Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Mehmet Özhaseki: Bu bölgede bir deprem olacak

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da Beyoğlu Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Ofisini ziyaret etti. Özhaseki, kentsel dönüşüm alanında saha incelemesi yaptı. Bakan daha sonra Emek Sineması'nda incelemelerde bulundu, ardından Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret etti.

        "Ülke olarak deprem bölgesindeyiz İstanbul riski bölgelerden biri" diyen Özhaseki, "Kesin olan bu bölgede deprem olacak. Şiddetin küsuratı üzerine tartışmak anlamsız. En yakında olacak ve en üst perdede olacak gibi hareket etmeliyiz" diye konuştu.

        CİDDİ DEPREM OLACAK

        Konuşmasında İstanbul depreminin tarihini veren Prof.Dr. Ahmet Ercan'a da yanıt veren Özhaseki, şunları söyledi: "Bunun şu veya bu tarihte olacağı hocalarımızın tahmini. Bunlar üzerinde tartışma olmaz. 2029 mu dersiniz, 2039 mu dersiniz, ne derseniz deyin? Kesin olan, bu çevrede bir depremin olacağı. Bunun 6.5 mu olacağı, 7.5 mu olacağı, 7.2 mi hususu da gereksiz bir tartışma? Kesin olan bu bölgede bir deprem olacak. Ve ciddi bir deprem olacak. Şiddetinin küsuratı konusunda da tartışmak çok anlamsız. Hocalarımızın ilimlerine saygı duyuyorum. Ben hiç bir şekilde görüş beyan etmiyorum. Bana düşen onlarla tartışmak değil. İstanbul'u depreme hazırlamak. Sağlıksız yapıları, risk taşıyan yapıları, çöküntü alanlarını, biran önce yok etmek"

        DEPREME HAZIRLIK

        Yakın dönemde Çanakkale ve Adıyaman'da yaşanan küçük depremleri hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, şöyle konuştu:

        "Şiddeti çok düşüktü. 5'ler civarında. Yüzlerce ev yıkıldı. Depreme hazırlıklı ülkelerde, 5 civarında, 6 civarında deprem olduğu zaman adı bile anılmıyor. Ama bizde de yakılıyor. Demek ki bizim yapı stoğumuz biraz sıkıntılı. İşte bunu bilerek hareket etmek, bize düşüyor. Depreme hazırlık yapmak bize düşüyor. İnşallah hiç olmaz. İnşallah yüzlerce yıl deprem olmaz. Şiddeti de 1'lerde, 2'lerde olur. Ama en yakında olacak gibi, en üst perdeden olacak gibi, hazırlık yapmak da benim işim. Onun için çalışıyorum ben."

        Sinan BİLGENOĞLU / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ