Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Süleyman Soylu: Deniz Baykal'a kaset kumpasını FETÖ kurdu

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Deniz Baykal'a kaset komplosu kurulmasının arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bulunduğunu belirterek, "Peki Kılıçdaroğlu bugün kiminle beraber, neyi ödüyor ? O günkü diyetini ödüyor. Ne için? Onun gerisini inşallah bulmak bize nasip olacak." dedi.

        Çine Belediyesi Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarla bir araya gelen Soylu, Türk milletinin ekleme bir millet olmadığını, tarihi boyunca zorda kalanlara kucak açtığını, bu ülke üzerinde oyun oynamaya kalkanların bu coğrafyada kimin yaşadığına iyi bakması gerektiğini ifade etti.

        Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendisini davet ettiği sırada memleketin çok zor günlere gittiğini, bu coğrafyada oynanan oyunlara birlikte karşı çıkılması gerektiğini söylediğini, o gün söylediklerinin bir bir gerçekleştiğini bildirdi.

        O dönemde siyaset yapmama kararı aldığını ancak bu çağrı üzerine AK Parti çatısı altında siyasete başladığını anımsatan Soylu, "Eğer siyaset yapmama kararını o gün devam ettirmiş olsaydım biliniz ki bu dünyada da öbür dünyada da benim işim zordu." dedi.

        Bakan Soylu, CHP'nin yıllardır oy oranının yüzde 25 seviyesinde dolaştığını, bunun arkasında "1960 ve 1982 Anayasalarını yapanların CHP'ye millete dayanmayan bu anayasaya sahip çıkılması" görevini vermesinin yattığını belirtti.

        Soylu, şöyle devam etti:

        " Onlara söyledikleri şu, 'Sen hiçbir şeye karışma, sen iktidar olamazsan da oy alamasan da biz seni iktidar yapacağız, muktedir olacaksın. Merak etme.' Ben de şimdi diyorum ki o gün onu sana söyleyenlerin artık borusu ötmüyor. Bugün 14-15 yıldır millet kendi istikametini çizdi ve bugün milletin borusu ötüyor."

        "O GÜNKÜ DİYETİNİ ÖDÜYOR"

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile adaylığını koyup kazanamayanın artık siyasette tutunamayacağını vurgulayan Soylu, şu görüşlere yer verdi:

        "Artık partideki 600 delegeyi ayarlayayım, seçimler kaybedeyim ondan sonra tekrar CHP Genel Başkanlığına devam edeyim, birilerine sataşayım, ötekine kaset kumpası kursun birileri ondan sonra bundan istifade edeyim...

        Kim kaset kumpası kurdu Deniz Baykal'a, FETÖ. Onu Sayın Baykal tam ağızla söyleyemese de ben İçişleri Bakanıyım ben söylüyorum. FETÖ bu kumpası kurdu mu, kurdu. Peki Kılıçdaroğlu bugün kiminle beraber. Neyi ödüyor. O günkü diyetini ödüyor. Ne için? Onun gerisini inşallah bulmak bize de nasip olacak. Hiç merak etmeyin."

        Oy oranını arttırmak isteyenin vatandaşa gitmesi gerektiğini ya da ittifak yapmak zorunda olduğunu belirten Soylu, AK Parti'nin MHP ile doğru bir zeminde ittifak yaptığına, uzlaştıkları bir anayasa metnini de şimdi millete anlatmak için çalıştıklarına dikkati çekti.

        Bakan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Peki o (Kılıçdaroğlu) kiminle beraber oldu? Murat Karayılan Kandil'de ne söylüyorsa bilmenizi isterim ki Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de aynısını söylüyor. Kiminle beraber oldu FETÖ'yle. Peki sırtını dayadığı bir başka yer daha var, Almanya. Bunlar tesadüf değil, bunların hiçbirisi tesadüf değil.

        Türkiye'yi orada konuşturmayacaklarmış. Yahu sen ne kadar konuşturmazsan konuşturma, sen oradaki Türkiye sevgisini, Recep Tayyip Erdoğan sevgisini... O insanları yıllarca orada sömürdünüz. Çok net bir şekilde söyleyeyim. Rahmetli Menderes'in bu konudaki önemli bir bilgisini paylaşayım. 1958-1959 Almanlar geliyor masaya oturuyor. 'Eğer Anadolu'nun içine 5 fabrika yaparsanız biz size buradaki talep ettiğiniz işçileri göndeririz, yapmazsanız göndermeyiz' diyoruz. Anlaşıyorlar, 60 darbesi oluyor, fabrikalar uçuyor. Şimdi bunu net bir şekilde söylemem gerekiyor, bu tezgah, bu sistem içinde dönüp duruyor. Ve bu milletimize kaybettiriyor. Bu sistemi 16 Nisan'da hep birlikte büyük bir kuvvetle, güçle, irade ve azimle değiştirmek zorundayız. Bu Türkiye için büyük bir fırsattır."

        Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın ateş çemberi olduğunu, Avrupa'da karmaşanın hakim olduğunu, bu ortamda Türkiye'nin ikinci sıçramasını yapıp Avrupa ile aradaki farkı kapatmak zorunda olduğunu vurgulayan Soylu, Türkiye'nin bu hedefini görenlerin bunu engellemeye çalıştığını ifade etti.

        "OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK"

        Bakan Soylu, konuşmasında, Diyarbakır'ın Lice ilçesini ziyaret ettiğini anımsatarak, orada komutanlar, askerler, polis ve korucularla birlikte olduğuna değindi.

        Yürüyen operasyonun nasıl gittiğini, hangi noktalarda olduğu hakkında görüş alışverişinde bulunduklarına işaret eden Soylu, "Uzun zamandır bu operasyonlara hazırlanıyoruz. Öyle 1-2 günlük değil, bundan sonra herhangi bir ihanet şebekesi, ülkemizin hiçbir santimetrekaresinde bulunmayacak hale gelinceye kadar bu operasyonlarımız devam edecek. Daha yeni başladık. Bu kış evlatlarımız, eksi 35 derecelerde sığınaklarına girdiler, hepsini tarumar ettiler. Hiç kar, buz, soğuk varmış dinlemeden görevlerini yaptılar. Onların içinde vatan sevgisi ve vatan sıcaklığı var." dedi.

        Terörizmi finanse edenlerin Türk milletinin sabrını ve hukukunu yanlış anladığını, PKK'nın yurt dışından aldığı destekle şımardığını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

        "ABD'nin Adana Konsolosunun yanındaki adam, yıllarca ülkemizi bölmek için çaba sarfetmiş. Bu ihanet şebekesinin adamını hukuk yakaladı ve gereğini yaptı.

        'Biz istediğimizi yaparız, şuralarda özerklik ilan edeceğiz' diyenler vardı. Yani diyorlar ki 'Türkiye Cumhuriyeti bayrağını, ay yıldızlı, rengini şehitlerimizin kanından alan, göklerde nazlı nazlı dalgalanan bayrağınızı indireceğiz.' Haydi bakalım o gün o kadar delikanlıydın da şimdi bizim evlatlarımız o şehirlerde, dağlarda seni arıyor da sen yoksun. İçiniz rahat olsun, bu ülke daha yeni başladı. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve kararı açıktır, nettir. Bir tek terörist bu ülkede kalmayacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ