Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Denizli'de hastanede oksijen tüpü patladı: 3 yaralı

        Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören bir hasta, röntgen filmi çekimi için götürülürken kullanılan mobil oksijen tüpü patladı.

        Patlama sonucu anestezi uzmanı Dr. Gökhan Peker ile hemşire Ayşen Gök ve hasta bakıcı Gülsen Dalkara yaralandı.

        Hastanın yatağının bir bölümü yandı ancak hasta patlamada yara almadı. Yangına hastane güvenlik görevlileri ile itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Yüzünde ve ellerinde yanıklar oluşan anestezi uzmanı Dr. Peker, akşam saatlerinde ambulansla Denizli Devlet Hastanesinden Çardak Havaalanı'na, oradan da ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

        Servergazi Devlet Hastanesinde tedavi gören diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Berna Öztürk, olayın, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir hastanın film çekilmek üzere başka bir üniteye götürülmesi esnasında yaşandığını ifade etti.

        Doktorun 2 litrelik oksijen tüpünü hastaya takmak isterken düğmenin açılmasının ardından patlamanın olduğunu belirten Dr. Öztürk, "İlk etapta doktorumuz cihazı kullandığı için elinde ve yüzünde yanıkları var. Denizli Devlet Hastanesinde yanık ünitesinde tedavi gördü. Tedbir amaçlı Ankara'ya naklini yaptık. Hastalarımızı çok kısa sürede diğer ünitelere yerleştirdik. Bunun dışında önemli bir hasarımız yok. Olayla ilgili teknik incelemeyi ekiplerimiz yapıyor." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ