Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Zekai Aksakallı, El Bab'da suikast girişiminden kurtulmuş

        Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın ilk günlerinde Azez'de suikast girişiminden son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Aksakallı Paşa'ya doğru yürüyen canlı bombayı bir yüzbaşının durdurduğu belirlendi.

        Türkiye'nin Suriye sınırını kontrol altına almak ve güvenli hale getirmek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nda Zekai Aksakallı, 24 Ağustos 2016'da başlayan harekatın ilk günlerinde bombalı suikast girişiminden son anda kurtulduğu öğrenildi.

        Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın yazdığı "Özgür Şehit" adlı yeni kitabında bu bordo berelilerin başındaki Aksakallı Paşa'nın başından geçen suikast girişimi bütün detayları ile anlattı.

        "YUMRUĞU BURNUNA ÇAKTI!"

        Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Ağar, suikast girişimini şöyle anlattı:

        "Gerçekten de ortalık çok karışık, kimin eli kimin cebinde belli değildi. Kimse bilmez, ama Aksakallı Paşa bile, bir intihar saldırısından ramak kala kurtulmuştu. Bir gün Azez'deydiler. Komutan ÖSO'nun kurduğu kontrol noktalarından birinde durmuş, ne yaptıklarını, nasıl yaptıklarını görmek istemişti. Bu anlarda yanlarına yerel kıyafetler içinde orta yaşlı bir adam (!) yaklaşmıştı. Adamın üzerine kuşandığı intihar feda yeleğini ve parmağının altındaki patlatma düzeneğini son anda fark etmişlerdi. Komutanın yanındaki deli göz yüzbaşı atak davranmış, burnuna yumruğu çaktığı gibi adamı yere indirmişti. Adam ayılıncaya kadar da üzerindeki bomba düzeneğini bozmuşlardı.

        Anlık, apansız bir olaydı. Buralar böyleydi. Burası, insanlık tarihinin en kanlı ve en kirli savaşının yaşandığı Suriye'ydi ve bütün tehdit okları Türkiye'yi ve Türk askerini gösteriyordu. Hemen herkes DEAŞ ve PKK'yı bilirdi ya, eylemi gerçekleştirmeye çalışan canlı bomba DEAŞ'lı değil, başka bir örgüttendi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ