Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AA'nın gözünden haftanın fotoğrafları
        1

        Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim'de dört tarafı ayrım duvarıyla çevrili ve isminde bu anlamı taşıyan "The Walled Off" (Duvarla Çevrili) Otel açıldı. İsrail ile Batı Şeria'yı ayıran duvarın hemen karşısına inşa edilen otelin tasarımı, dünyaca ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy tarafından yapıldı. Basına özel olarak açılan mekanın odalarında sanatçının tasarladığı eserler görülüyor. Otel, ziyaretçilerine duvarın arkasında yaşamaya mahkum edilen ve toprakları işgal altındaki Filistinlilerin hayatını anlamak için de muhteşem bir deneyim sunuyor. ( Issam Rimawi - Anadolu Ajansı )

        2

        Avustralya'nın Geelong kentinde bulunan Avalon Havalimanı'nda hava gösterisi düzenlendi. Avalon Havalimanı'ndaki Güney Yarımküre'nin en büyük havacılık fuarında Litvanyalı dünya akrobasi şampiyonu Jurgis Kairys nefes kesen gösterileriyle havacılık tutkunlarını mest etti. ( Asanka Brendon Ratnayake - Anadolu Ajansı )

        3

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı Halep'in Bab ilçesinde yeni bir hayatın hazırlıkları yapılıyor. DEAŞ'ın bombalı saldırıları nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığı veya hasar gördüğü ilçede sokak ve caddeler molozlardan temizleniyor. Savaşın izlerinin silinip hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığı Bab sokaklarında oyun oynayan çocukların sesleri dikkati çekiyor. ( Emin Sansar - Anadolu Ajansı )

        4

        ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen geleneksel “Kutup Dalışı – Polar Plunge” etkinliği kapsamında binlerce kişi soğuk havaya aldırış etmeden Michigan Gölü’nde yüzdü. Özel Olimpiyatları yararına bu yıl 17’ncisi düzenlenen etkinlik, Kuzey Caddesi Plajı’nda gerçekleşti. Geleneksel İskoç kıyafetli Gayda takımının göle girmesiyle başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. ( Bilgin S. Şaşmaz - Anadolu Ajansı )

        5

        Yunanistan'da ortaokul ve lise öğrencileri eğitim sistemindeki değişikliklere karşı gösteri düzenledi. Başkent Atina'daki Sintagma Meydanı'nda öğrencilerin eğitim sistemindeki değişikliklere karşı gerçekleştirdikleri gösteride, gruptan ayrılan yüzleri maskeli bir grup parlamentonun bahçesine molotof kokteyli attı. ( Ayhan Mehmet - Anadolu Ajansı )

        6

        Bangladeş'in başkenti Dakka'da kadınlar, kömür ocaklarında çalışarak ailelerinin gelirlerine yardımcı olmaya çalışıyor. Aynı iş için erkekler günlük 3 dolar kazanırken, kadınlara 2,5 dolar ödeniyor. ( Zakir Hossain Chowdhury - Anadolu Ajansı )

        7

        Irak Ordusu'nun başlattığı Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında, DEAŞ militanları ile ordu güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgedeki sivillerin kaçışları devam ediyor. DEAŞ'ın saldırılarına maruz kalan Tel er-Rumman mahallesinden yaya olarak kaçan yüzlerce sivil, yanlarına aldıkları hafif eşyalarla Musul Bağdat kara yolu üzerinde Irak ordusunun bulunduğu noktaya sığınıyor. ( Yunus Keleş - Anadolu Ajansı )

        8

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu tarafından düzenlenen "Gelecek İçin Evet" programına katıldı. ( Mehmet Ali Özcan - Anadolu Ajansı )

        9

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Rusya'nın başkenti Moskova'da çiçek pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Rizhsky Çiçek pazarına gelen Moskovalılar 8 Mart öncesi siparişlerini veriyor yada beğendikleri çiçekleri alıyorlar. Rusya'da kadınlar gününün en önemli sembol hediyesi çiçek olarak kabul ediliyor. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

        10

        Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve 87. kez kapılarını ziyaretçilerine açan Cenevre Otomobil Fuarı başladı. Palexpo Sergi Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık 900 arabanın sergilendiği fuar, 7-8 Mart tarihleri arasında basın mensuplarına açık olacak ve 9-19 Mart tarihleri arasında ise halka açık olarak devam edecek. Fuara, yaklaşık 700 bin ziyaretçi bekleniyor. Fuarda Renault Trezor modeli de sergilendi. ( Fatih Erel - Anadolu Ajansı )

        11

        İstanbul Beyoğlu'nda, aralarında sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu kadınlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

        12

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Venezüela'nın başkenti Caracas'ta cumhurbaşkanlığı tarafından tören düzenlendi. Törene kadın askerler de katıldı. ( Carlos Becerra - Anadolu Ajansı )

        13

        Meksika'nın Tultepec kentinde ulusal havai fişek festivali düzenledi. Festivalde tahtadan yapılan boğaların üzerindeki havai fişekler patlatıldı. ( Manuel Velasquez - Anadolu Ajansı )

        14

        Mısır'ın başkenti Kahire'nin Al-Matareya bölgesinde Mısır Antik Eserler Bakanlığı ve Mısır-Alman arkeologların iş birliği ile gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar kapsamında, eski Heliopolis'teki Kral II. Ramses'e ait olduğu tahmin edilen heykel parçaları bulundu. Kazı çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Mısır Antik Eserler Bakanı Halid Anani (sağ 4), yetkililerden bilgi aldı. ( Ibrahim Ramadan - Anadolu Ajansı )

        15

        Risk ve Afet Yönetim Ulusal Bürosu (BNGC) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeyinde etkili olan Enavo Kasırgası nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Başkent Antananarivo'daki yüzlerce afetzede, spor salonlarına sığındı. ( Henitsoa Rafalia - Anadolu Ajansı )