Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Şimşek: Mevcut sistem krizlere gebe

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu halk oylamasında milletimizin büyük oranda 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağına, millet iradesini doğrudan doğruya tecelli ettirecek yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onaylayacağına inanıyorum." dedi.

        AK Parti Erzurum İl Başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş, bir süre önce başkanlığa atanan Mehmet Emin Öz ve partinin yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

        Parti teşkilatıyla da buluşan Kurtulmuş, kendileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

        Türkiye'nin önemli bir tarihi dönemeçten geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, uzun yıllardır süren çok partili siyasi hayat ve demokrasi tecrübesinin, 16 Nisan'da yeni bir safhaya ulaşacağını ifade etti.

        Ülkenin çok partili siyasi hayatı boyunca çok sayıda darbe yaşadığını ve darbe girişimleri atlattığını belirten Kurtulmuş, verilen bu mücadelenin, AK Parti'nin yürüttüğü siyasi davanın derdinin, "bu topraklarda milletin sözünün, kararının etkili olması, milletten başka söz ve karar sahibi hiçbir beşeri unsurun kalmaması" olduğunu bildirdi.

        Türkiye'nin önünde 16 Nisan'da gerçekleştirilecek bir halk oylaması bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

        "Bu halk oylamasında milletimizin büyük oranda 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağına, millet iradesini doğrudan doğruya tecelli ettirecek yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onaylayacağına inanıyorum. Sizler de inanıyorsunuz. Ancak sadece bizlerin inanması yeterli değildir, gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Artan bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve 16 Nisan sabahına kadar herkese bu yeni sistemi anlatacağız. Bu anayasa değişikliği, Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Bir daha Türkiye'nin olağanüstü dönemlerle karşılaşmaması için atılacak önemli bir adımdır. Türkiye'nin tam manasıyla güçlü bir demokrasiye geçmesi için atılacak bir adımdır. Türkiye'nin ayaklarındaki prangalardan kurutulacağı bir adımdır."

        Teşkilat olarak canla başla çalışacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Hastalanmak yok, geride durmak yok. Erzurum'da yüzde 80-85 oy alacağımıza inanıyorum ama Erzurumlu kardeşlerimizin, Türkiye'nin ulusal kurtuluşunun merkez üslerinden birisi olan Erzurumlu aziz kardeşlerimizin hepsi neden 'evet' demesin? Türkiye'de en yüksek 'evet' oyunun çıktığı şehirlerden birisi Erzurum olacak." diye konuştu.

        Kurtulmuş, basına kapalı devam eden toplantıda, partililerin sorularını yanıtladı.

        Ziyaretinde Kurtulmuş'a, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ile Orhan Deligöz de eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ