Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da FETÖ ve terör örgütü DHKP-C'ye operasyon!

        İstanbul'da FETÖ/PDY soruşturmasıyla meslekten ihraç edilmiş polislere operasyon düzenlendi. Yine aynı saatlerde terör örgütü DHKP-C'ye de yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 20 ilde operasyon gerçekleştirildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde hakkında gözaltı kararı çıkarılan 89 şüpheliyi yakalamaya yönelik, 20 ildeki çeşitli adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, daha önce meslekten ihraç edildiği öğrenilen bazı polisler gözaltına alındı.

        Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP-C'YE DE OPERASYON

        İstanbul'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

        Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi çalışmalar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde Sultangazi, Okmeydanı ve Küçükçekmece'deki 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün propagandasını yapmaktan aranan E.E, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada firari olan S.K. ile "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan aranan S.C. gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ