Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (11 Mart 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 11 Mart 2017 Cumartesi günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ZONGULDAK'TA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, FETÖ/PDYnin şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen daha önce meslekten ihraç edilen 1’i defterdar 9 kamu çalışanının yakalanması için çalışma başlattı.

        Zonguldak, Sakarya ve Kocaelide düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında defterdarlık görevinden ihraç edildiği bildirilen S.Dnin de yer aldığı 3ü kadın 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.(AA)

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN YEĞENİ GÖZALTINA ALINDI

        Hatay merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 104 zanlının arasında FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni Hüseyin Öksüz'ün de yer aldığı ortaya çıktı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 gün önce Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Antalya, Isparta, Batman, Konya ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonda gözaltına aldığı 104 kişinin sorgusu sürüyor.

        FETÖ/PDY'nin Mustafa Kemal Üniversitesindeki (MKÜ) yapılanmasına yönelik olan operasyonda, gözaltına alınan zanlıların arasında FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni olan ve üniversitede profesörken meslekten ihraç edilen Hüseyin Öksüz'ün de bulunduğu öğrenildi.

        Öksüz'ün polis ekiplerince Adana'da gözaltına alındığı, diğer şüphelilerle emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

        Hatay merkezli 11 ilde 8 Mart'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında MKÜ'de görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve halen görevde bulunan profesör ve doçentler ile üniversitenin personel daire başkanı ve bazı kurumlarda çalışan yetkililerin de bulunduğu belirtilmiş, zanlıların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilmişti. (AA)

        ARANAN ESKİ TİB MÜHENDİSLERİ MALATYA'DA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla aranan 2 eski Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) mühendisi Malatyada saklandıkları evde yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankaradaki evlerinde yapılan aramada yakalanamayan mühendis E.Bnin Malatyada aynı suçtan aranan meslektaşı Y.Ş. ile aynı evde saklandıklarını tespit etti.

        Terör ekipleri düzenledikleri operasyonda, E.B. ile Y.Şyi saklandıkları evde yakaladı. Evdeki aramada, dijital malzemeler, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

        Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 8'i diş hekimi 12 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda diş hekimleri A.C.I., A.R.Ş., S.S. M.G., H.Ş., F.Ç., İ.K., Ş.D., eski Bank Asya çalışanları F.E., E.K., Z.V., D.Y. gözaltına alındı. Zanlılar, emniyette alınan ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edilecek. (IHA)

        KOCAELİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 6 KADIN SERBEST

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kadın, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden adliyeye getirilen 6sının işlemleri tamamlandı.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen 6 kadın şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 25 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, dün İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, kapatılan dernek yöneticisi ve çalışanları, lisansları iptal edilen özel okul öğretmenleri, KHK ile meslekten ihraç edilen Sermaye Piyasası Kurulu uzmanı ile avukatın da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        MERSİN'DE GÖZALTINA ALINAN 19 SAĞLIK PERSONELİNDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Mersinin Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 eski sağlık çalışanından 4ü tutuklandı.

        Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurlarının da aralarında olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4ü tutuklandı, 13ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 i serbest bırakıldı. (AA)

        İSTANBUL MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 62 GÖZALTI

        İstanbul merkezli 20 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 62 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen 89 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Savcılığın talimatıyla İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4ü emniyet müdürü, 9u komiser ve 76sı polis memuru olan şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 20 ilde belirlenen 101 adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        AHL'DE 8 AYDA FETÖ'DEN 3 BİN 242 KİŞİ POLİSE TAKILDI

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbecilerin yurt dışına çıkışı ile ülkeye gizlice gelişlerinin önlenmesi adına sınır kapılarında da önlemler alındı. Bu önlemler arasında pasaport işlemlerinde temmuz ayından itibaren yeşil, gri pasaportu bulunanlar ve KKTC ile Gürcistan'a gidecek olanlar özel kontrole tabi tutuluyor. Atatürk Havalimanı'nda da pasaport polisinin aldığı güvenlik önlemleri sıkı şekilde devam ediyor.

        3 BİN 242 KİŞİ POLİSE TAKILDI

        Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrollerinde 15 Temmuz 2016 ile 7 Mart 2017 tarihleri arasında 8 ayda FETÖ/PDY'den birçok kişi polise takıldı. Bu kişiler arasında yurt dışına çıkacak olanlar alınan önlemler sayesinde engellendi. Havalimanı polisi, pasaport kontrollerinde yurda giriş ve yurt dışına çıkış yapacak olan 3 bin 242 kişi hakkında FETÖ/PDY'den işlem yaptı. Pasaport kontrolünde tespit edilerek haklarında işlem yapılanlardan birçoğu adli makamlara sevk edilirken bazılarının ise pasaportlarına el konuldu.

        AHL'DE YENİ GÜVENLİK CİHAZLARI HİZMETTE

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yeni patlayıcı iz dedektörleri kullanılmaya başlandı.Yeni cihazlar anında sonucu veriyor. Uçağa biniş öncesi geçilen son kontrol noktasında sinyal veren yolcuların ellerinden ve ayakkabılarından alınan örnekler, patlayıcı iz dedektörü ile kontrol ediliyor. Patlayıcı iz dedektörü alınan numuneyi analiz ediyor. (HABERTÜRK HABER MEKREZİ)

        ERZİNCAN'DA 11 ESKİ EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Erzincan merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 eski emniyet personelinden 11'i tutuklandı.

        Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen bazı emniyet mensuplarının yakalanması için çalışma başlattı.

        Erzincan merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda zanlılardan 22'si gözaltına alındı.

        Terörle Mücadele Şubesine götürülen zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 11'i çıkarıldıkları mahkemece örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla tutuklandı. Diğer 11 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ORDU'DA FETÖ'DEN 362 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, hain darbe girişimi olan 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 362 kişinin tutuklandığını açıkladı.

        FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar hakkında teknik bilgiler veren Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, ilçeler dahil olmak üzere bu güne kadar FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik toplam bin 603 soruşturma dosyası açıldığını belirtti. 10 Mart 2017 tarihi itibariyle ellerinde bin 225 derdest dosya bulunduğunu belirten Başsavcı Çiçekli, "Ordu ili ve ilçelerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak 2 bin 277 kişi hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden bin 20'si gözaltına alınmıştır. Yine bu soruşturmalar kapsamında 362 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş, 984 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 169 kişi de doğrudan serbest bırakılmıştır. Tüm soruşturmalar kapsamında toplam 200 soruşturma dosyası üzerinden iddianame düzenlenerek kamu davası açılmıştır" dedi. (IHA)

        NEVŞEHİR'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında bir kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Soner Ç. emniyette ki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada savcılık ifadesinin alınmasının ardından Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebi ile sevk edilen ve işsiz olduğunu beyan eden Soner Ç. tutuklanarak Nevşehir E tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (IHA)

        KONYA'DA GÖZALTINA ALINAN 24 KİŞİDEN 16'SI TUTUKLANDI

        Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında daha önce açığa alınan kamu çalışanlarına yönelik Konya merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 16'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında aralarında müftülük, maliye ve sağlık gibi kamu kurumlarında daha önceden açığa alınmış olan 39 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Geçtiğimiz Pazartesi sabahı Konya merkezli 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 24 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ZONGULDAK'TA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 SANIKTAN 9'U SERBEST

        Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 15i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu 9 sanığın tahliyesine hükmetti.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan 17 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Duruşmada, 14 tanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen F.G, Alaplı ilçesinde Kuran Kursunda öğretici olarak görev yaptığını ve tutuklu sanıklardan O.Ö. ile A.Ayı uzun yıllardır tanıdığını söyledi.

        İlçede imamlık yapan O.Öyü cemaat mensubu olarak tanıdığını, zaman zaman Fetullah Gülen ile ilgili söylemlerine tanık olduğunu ifade eden F.G, "Kendisinin Zaman gazetesine aboneliği olduğunu da biliyorum. Ancak 17-25 Aralık’tan sonra cemaatle bağlantısına şahit olmadım." dedi.

        Yine ilçede imamlık yapan A.Anın da malum yapıyla bağlantısı olduğunu dile getiren F.G, "A.A, Zaman gazetesi aboneliğini son ana kadar sürdürmüştür. Hatta Bank Asya veya malum yapının dershaneleriyle ilgili bir konu çıktığında kendisinin bu yapıyı savunan sözler söylediğine de tanık oldum. Kendisi cemaati kesin olarak savunuyor ve bize Sizin bilmediğiniz olaylar diyordu." diye konuştu.

        Tanıklardan A.K de tutuklu sanıklardan O.Önün, cemaatle bir gönül bağı olduğunu bildiğini ve Zaman gazetesi için abone çalışmaları yaptığını öne sürdü.

        Mahkeme heyeti daha sonra diğer tanıkları dinledi.

        Yaklaşık 14 saat süren duruşma sonunda mahkeme, 9 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan imam, öğretmen ve esnaf gibi çeşitli meslek grubu çalışanı 17 sanık, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak"la suçlanıyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ