Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Irak sınırında PKK'ya yönelik dev operasyon
        1

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Uludere AItın Tepe sınır hattında 10-15 PKK'lı terörist ile sıcak temas sağlandığını, Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        2

        Irak sınırında PKK'ya yönelik 'Şehit Tank Çavuş Ahmet Suna Operasyonu' başladı.

        3

        09 Mart tarihinde Uludere AItın Tepe sınır hattında güvenlik korucuları ile takviyeli bir Hudut Özel Harekat taburu ile başlatılan operasyonda yurtiçine sızma hazırlığında bulunan 10-15 PKK'lı terörist ile dün saat 07:30'dan itibaren sıcak temas sağlandı.

        4

        İHA TESPİT ETTİ, SAVAŞ UÇAKLARI VURDU

        Kumar Tepe bölgesinde sıcak takip yapılarak İHA'ların desteği ile mevzileri nokta olarak tespit edilen PKK'lı teröristlerin bulunduğu alan dün saat 11 :05'te uçaklar tarafından vuruldu.

        5

        Bölgedeki 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

        6

        JÖH'LER ALUŞBOĞAZI BÖLGESİNE İNDİRİLDİ

        Dün saat 14:30'da ise PKK'lı teröristlerin Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanlarına ve mevzilendikleri bölgelere girilip PKK'lı teröristlerin kaçış istikametlerini tıkamak amacıyla hava hücum harekâtı ile bir Jandarma Özel Harekât Bölüğü Aluşboğazı bölgesine indirildi.

        7

        Kumar Tepe bölgesinde PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

        8

        Çatışma bölgesinde ayrıca 2 adet Doçka, 4 adet AK-47 Piyade Tügeği, bol miktarda el yapımı patlayıcı düzenekleri, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        9

        7 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.