Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan'dan Hollanda'ya: Dostluğa, müttefikliğe sığmaz!

        Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir'deki mitingde halka hitap etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na uçuş izni vermeyen Hollanda'ya tepki gösteren Yıldırım, "Ey Avrupa! Türkiye'nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın. Bunun hesabını milet size verir" dedi.

        Başbakan'ın açıklamaları:

        "Hayırcılar kervanına Avrupa da katıldı. Almanya, Hollanda... Oraya gurbetçilerimizle buluşmaya giden bakanlarımıza, milletvekillerimize engel çıkarıyorlar, yasak koyuyorlar. Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın. Gurbetteki kardeşlerimiz size bunun cevabını sandıkları doldurarak vereceklerdir. Türkiye olarak sizin iç siyasetinize karışmıyoruz. Ama görüyorum ki başta PKK terör sempatizanları, FETÖ'cüler olmak üzere Türkiye'nin aleyhine ne kadar çalışan varsa baş köşenizde yer buluyor. Bunu yapmayın. Bunlar dostluğa sığmaz. Bunlar müttefikliğe sığmaz. Türkiye'nin düşmanlarına dostluk yapanlar Türkiye'ye düşmanlık yapmış olurlar. Ey Avrupa! Türkiye'nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın. Bunun hesabını milet size verir."

        BAŞBAKAN İZMİR'DE KONUŞTU

        "İşimiz yeni başlıyor. Yolların kuralını unutmayın. Artık IMF karşısında el pençe divan duran bir Türkiye yok. Artık yabancı ülkelerin kullandıkları teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Artık Avrupa ve Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor. Deniz altından raylı sistem, kara yoluyla geçiş yapılıyor. Asrın projesi Marmaray, Avrasya Tüneli hizmete girdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık milletimize armağan ettik"

        (Hollanda ile diplomatik kriz) "Terör örgütüne Almanya ile Hollanda da katıldı. Bütün bunları bir kenara not edeceğiz. Ama günü gelince inşalalh gereği yapacağız. Avrupalı ülkelerinTürkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ