Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vatandaşlar, Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplanmaya başladı

        Sabahın ilk saatleri ve havanın yağışlı olması nedeniyle Hollanda Konsolosluğu önünde sakinlik hakim. 15 Temmuz gazisi birkaç kişi konsolosluk binasının karşısında bekliyor.

        Polis ekipleri tarafından önüne barikat konulan Başkonsolosluk binasına güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatılırken, özel harekat ve Çevik Kuvvet polisi çevrede güvenlik önlemleri devam ediyor. Konsolosluk binası her iki tarafından polis barikatlarıyla çevrildi.

        TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ

        İstanbul'da Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildiği görüldü.

        Hollanda Başkonsolosluğu'nda göndere Türk bayrağı çekilmesinin, konsolosluk yetkililerinin tamamen kendi inisiyatifleriyle gerçekleştiği öğrenildi. Dışarıdan birilerinin Hollanda bayrağını indirip yerine Türk bayrağı çekmesinin söz konusu olmadığı öğrenildi.

        Arından Hollanda bayrağının tekrar göndere çekildiği bildirildi.

        SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

        Konsolosluk önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tezahüratta bulunan vatandaşlar, Hollandanın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki gösterdi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarını sallayarak "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" ve "Faşist Hollanda" sloganları attı.

        Vatandaşlar, İstiklal Marşı okunmasının ardından başkonsolosluk önünden ayrılırken, herhangi bir basın açıklaması yapılmadı.

        ERDOĞAN'DAN HOLLANDA'YA

        Başbakan Binali Yıldırım "Misliyle karşılık verilecek" açıklamasının ardından, gözler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olacak. Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'ndeki programının ardından Kocaeli'ye geçecek.

        Osman GİRGİN / HABERTÜRK TV

        PROTESTO İÇİN VATANDAŞLAR TOPLANMAYA BAŞLADI

        Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemesini protesto etmek isteyen vatandaşlar, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanmaya başladı.

        Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde sabah saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki gösteren vatandaşlar, "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ