Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Soylu: Bu sistemin açıkları her 10 yıldır bizi terbiye etmektedir

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir gün aramıza nifak sokarak terbiye etmek istiyorlar, bir gün Türk-Kürt çatışması ile, bir gün ekonomik krizle, yüzde 1600 faizle, bir gün bizi küçük düşürerek terbiye etmek istiyorlar. Bizi terbiye etmek istiyorlar" dedi.

        Soylu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Ben göçten de sorumlu bir bakanım. Batı'da neler yaptıklarını, Suriyeli kardeşlerimize hangi insanlık dışı davranışları gösteriyorlar biliyoruz. İnsanlık utanmasın diye sesimizi çıkarmıyoruz. Biz sadece bugün tarihe, insanlığa karşı sınav veriyor değiliz. Karlofça'dan beri son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. Biz Batı'ya benzemiyoruz; biz para, kelle hesabı yapmıyoruz. İyilikleri anlatmak, kötülüklerden sakındırmak, biz dünyaya bu medeniyetin sadece kitaplarda yazılı olmadığını göstermek zorundayız.

        Bir gün aramıza nifak sokarak terbiye etmek istiyorlar, bir gün Türk-Kürt çatışması ile, bir gün ekonomik krizle, yüzde 1600 faizle, bir gün bizi küçük düşürerek terbiye etmek istiyorlar. Bizi terbiye etmek istiyorlar. Biz makamların değil, vicdanımızın, ahlakımızın, inancımızın gereklerini anlatmakla mükellefiz. 15 Temmuz'dan 1,5 saat önce hiç kimse bu ülkede bir meczubun talimatıyla bu milletin evlatlarını katledeceğini hesap edemezdi.

        Bu sistemin açıkları her 10 yıldır bizi terbiye etmektedir. Bunu biz ortaya koymadık. Bunu gerçekleştirenlerin Taksim'den hemen canlı yayınlar yapanlar olduğunu biliyoruz. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ