Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2017-YGS yorumları! YGS tamamlandı...

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 12.40'da tamamlandı. Peki YGS sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte 2017-YGS yorumları...

        Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan YGS saat 10.00'da başladı. 160 dakika verilen sınav tek oturumda tamamlandı.

        YURTTAN 2017-YGS YORUMLARI

        Saat 10.00'da başlayan YGS maratonu, 12.40'da sona erdi. Sınav sonrası öğrenciler birbirleriyle görüşüp, sınavlarının nasıl geçtiğini öğrenmek için sosyal medya gibi iletişim yöntemlerini kullanmaya başladı. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazılarıda zorlandıklarını dile getiriyor. İşte yurttan YGS yorumları;

        58 YAŞINDA YGS'YE GİRDİ

        Zonguldak'ta 58 yaşındaki Nihat Karabacak, YGS için okul yolu tuttu. Karabacak, sınavda kazanacağı puan ile açıköğretimde okumayı hedeflediğini söyledi.

        Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren YGS hazırlıkları başladı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı personeller okul girişlerinde görev alırken, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında görev alan personeller de Yükseköğretime Giriş Sınavı'na girecek olan öğrencilerin sınava giriş belgelerini kontrol etti.

        Sınavın yapıldığı binaya girişte adayların üzerileri emniyet görevlileri tarafından arandı. Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve kalem, silgi gibi araçlar sınav binasına alınmadı.

        Adaylar sınavın yapılacağı Gazi Ortaokulu'na tek tek üzerleri aranarak alındı. 58 yaşındaki Nihat Karabacak da Gazi Ortaokulu'nun yolunu tuttu. Açıköğretimde okumak için YGS'ye hazırlanan Karabacak, "Ben açıktan okumak için YGS'ye giriyorum. Bugün bu okulda sınava gireceğim. Heyecanlı değilim" diye konuştu.

        KİMLİĞİNİ KAYBEDEN ÖĞRENCİ, YGS'YE POLİSİN YARDIMIYLA GİRDİ

        Kahramanmaraş'ta sınav evraklarını ve kimliğini kaybeden öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) polisin yardımlarıyla girebildi.

        Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Harun Gören, YGS'ye gireceği Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi önüne geldiğinde cüzdanını kaybettiğini fark etti.

        Burada görevli polislere içinde sınav evrakları ve kimliği bulunan cüzdanını kaybettiğini aktaran Gören, ekiplerden kendisine yardım etmesini istedi.

        Gören'in sınava gelirken bindiği şehir içi yolcu otobüsünü durduran polisler, belgeler otobüste bulunamayınca Gören ile otobüsü beklediği durağı da kontrol etti.

        Otobüs durağında da evrakların bulunamaması üzerine ekipler, Gören için bir internet kafeden sınav giriş belgesi çıkarttırdı.

        Daha sonra Gören'i Onikişubat İlçe Nüfus Müdürlüğüne götürülen ekipler, öğrenci için geçici kimlik belgesi aldı.

        Polis otosuyla sınava 10 dakika kala Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesindeki sınav salonuna yetiştirilen Gören, ekiplere teşekkür etti.

        YGS'YE GEÇ KALINCA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Öte yandan, Adana'da, üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalınca binaya alınmayan bir öğrenci gözyaşlarını tutamadı.

        Kentte YGS saat 10.00'da başlarken, sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler içeri alınmadı.

        Adana'da Cebesoy Ortaoklu'unda sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava giremedi. Kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınmayacağını belirtmesi üzerine uzun süre gözyaşı döktü.

        Okul kapısının önüne oturarak uzun süre ağlayan Kara'yı çevredeki veliler sakinleştirmeye çalıştı.

        Gece bir iş yerinde çalıştığı için sınava geç kaldığını aktaran Kara, "Abi kurbanın olayım, evden gelsem yetişirdim, işten geliyorum geç kaldım. Bir senem gitti kolay bir şey değil. Ben ne yapacağım şimdi. Abi Allah rızası için alın sınava işten mi atacaklar." dedi.

        Kara, bir süre sonra okuldan ayrıldı.

        SINAVI 1 DAKİKAYLA KAÇIRDILAR

        Bayburt'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı.

        Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.

        Bayburt'ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46'da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ