Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK, Kuzey Irak'ta 3 bölgeyi vururken, Şırnak'ta geçiş yollarını imha etti

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saat 17.20-17.30 saatleri arasında, Kuzey Irak Zap bölgesinde PKK'ya ait 3 havan mevzii savaş uçaklarınca düzenlenen hava harekatı ile ateş altına alınarak imha edildiğini açıkladı.

        MEHMETÇİK, TERÖRİSTLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHINI YERLE BİR ETTİ

        Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde bulunan Yağızoymak taburundaki askerler, teröristlerin Türkiye tarafına geçiş için kullandıkları yolları ve kullandıkları mağaraları bomba yağmuruna tuttu.

        Şırnak'taki Gabar Dağı'nda bulunan Yağızoymak taburundaki askerler, bölgede ayak basmadık yer bırakmadı. Askerlerin gözü haline gelen insansız hava araçlarıyla (İHA) dağ tamamen kontrol altına alınırken, PKK'lı teröristlerin sınırdan Türkiye tarafına geçiş için kullandığı yol tespit edildi.

        Bunun üzerine harekete geçen askerler, mevzilerindeki yerlerini alırken, tanklar da atışa hazır hale getirildi. Komutanın talimatı ile tankı kullanan kahraman Mehmetçik, geçiş güzergahlarına bomba yağdırdı. Tanktan yapılan top atışının ardından bölge ateş altına alındı.

        İHA TESPİT, ROKET İMHA ETTİ

        Mehmetçiğin bölgede eli kolu haline gelen İHA'lar, dağda kuş uçurtmuyor. Tespit edilen Gabar Dağı'ndaki bir mağara da, askerler tarafından atılan roketlerle yerle bir edildi. Mağaranın kullanılamaz hale getirilmesinin ardından bölge, teröristlerin olma ihtimaline karşı ağır makineli silahlarla tarandı.

        OBÜSLER TAM İSABETLE VURDU

        Yaklaşık 10 kilometreye kadar menzili bulunan obüsleri de kullanan kahraman Mehmetçikler, bölgede teröristlerin geçebileceği hiçbir yol bırakmadı. Hemen her gün elleri tetikte bekleyen askerler, verdikleri görüntü ile dosta güven düşmana korku saldı.

        Teröristlerin geçiş güzergahlarını bombalamasının ardından sahaya inen Mehmetçik, arazide mayın arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi.

        BATMAN'DA EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİST YAKALANDI

        Batman'da terör örgütü PKK'nın kırsal yapılanmasından olan ve eylem hazırlığında olduğu belirlenen bir terörist yakalandı.

        Batman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

        Yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan yapılanmasında faaliyet gösteren, örgütsel eğitim alan ve ilimize eylem yapmak üzere geldiği değerlendirilen M.T. isimli şahıs yakalanarak çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanmıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ