Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gurbetçi Hüseyin Kurt canlı yayında Fatma Betül Sayan Kaya ile konuştu

        Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavırlarını protesto eden gurbetçi Hüseyin Kurt yaşadıklarını Habertürk TV'ye anlattı.

        POLİS KÖPEĞİ TARAFINDAN BACAĞINDAN ISIRILDI

        Ailesi ile birlikte Bakan Kaya'nın yanında olmak için konsolosluğun önündeki gösteriye katıldığını anlatan Kurt, "Hollanda polis güçleri bize saldırıncaya kadar çok güzel bir akşam geçiriyorduk." dedi. Ağabeyi ile en önde durduklarını belirten Kurt, şunları kaydetti: "Polisler bir anda bize saldırmaya başladı ve coplarla vurdu. Cop darbesi yedikten sonra yere düştüm. Ben yerde iken Hollanda polisi köpeğe 'Tut' komutunu verdikten sonra köpek baldırımdan ısırdı. İlk olarak polisler copla abime vurdular ve yere yıkıldı." diye konuştu.

        BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA'DAN CANLI YAYINDA GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bağlantı sırasında gurbetçi Hüseyin Kurt'u telefon ile aradı. Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, "Siz bizim kardeşlerimizsiniz, bu milletin öz evlatlarısınız. Bugün Türkiye'de gerçekleşen ne kadar olumlu işler varsa sizin de onda payınız var. Allah sizden razı olsun. O gecede oradaydınız. Ben sizlerin yanınıza gelemedim. Ama sizin oradaki varlığınız bana manevi destek oldu. Bu yapılan insanlık dışı muameleye karşı,Türkiye en güzel dersi 16 Nisan'da oylarıyla verecektir, inanıyorum." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ