Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan açıklama

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, medyada yer alan haberlerde Kore Gazisi olduğu belirtilen C.B'nin, gazilik unvanı ve maaşı olmadığını bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, bahse konu C.B'ye bakanlık birimleri tarafından ulaşıldığı ve Kore Gazisi olmadığının anlaşıldığı belirtildi.

        C.B'nin 1956-1958 yılları arasında eşiyle Kore’de kaldığı için etraftaki esnaf tarafından kendisine Koreli denildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Çevreden kendisine daha uygun bir iş imkanı sağlanması teklif edilmiş ise de bunu 'Mevcut işimden iyi kazanıyorum' diyerek reddetmiştir. Esenler'de eşi ile birlikte yaşamakta olup bir oğlu Fransa'dadır, bir çocuğu da vefat etmiştir. 3 ayda bir 900 lira eşi ve kendisine toplam 1800 lira bakanlığımızdan yardım yapılmakta olup gazilik ünvanı ve maaşı bulunmamaktadır. 800 TL kiraları vardır ve gıda desteği almaktadır. Eşinin ruhsal problemi olduğu ve beyninde su bulunduğu için ameliyat olması gerektiğini ifade etmiş olup konu Esenler Kaymakamlığı'na iletilmiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ