Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Adem Geveri ifade verdi

        Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Adem Geveri, tatil için geldiği Bolu Abant'ta gözaltına alınıp, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

        Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılanan ve duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle hakkında "yakalama" kararı çıkartılan Geveri, Abant'ta jandarma ekiplerince gözaltına alınarak, adliyeye getirildi.

        Burada savcılığa ifade veren Geveri, daha sonra serbest bırakıldı.

        Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Ocak'ta görülen duruşmada zorla getirilme kararına rağmen duruşmalara katılmayan HDP Van Milletvekili Adem Geveri hakkında "yakalama" kararı vererek, yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa değişikliği kapsamında dokunulmazlığı kaldırılan Geveri'nin geçen yıl çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Hazırlanan iddianamede, Geveri hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ