Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Büyükelçimiz o gece neredeydi?

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya'da düzenlediği mitingde konuştu. Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan'ın, bakanı karşılamamasını eleştiren CHP lideri, "Bizim büyükelçimiz neredeydi? Niye onu karşılamadı? Neden hiç konuşmuyor? Bunu sorgulamamız lazım" dedi.

        "DEVLET 24 SAATTE ELE GEÇİRİLİR"

        16 Nisan'da oylanacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili eleştirilerini sıralayan CHP lideri, "Bu sistemde asıl tehlike yetkinin bir kişiye verilmesidir. Bu sistemde bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni en geç 24 saat içinde ele geçirebilirsiniz. Müsteşarları, bakanları, genel müdürleri o tayin edecek. Êmniyet müdürlerini o tayin edecek. Daire başkanlarını o tayin edecek. Bir saatte Resmi Gazete'de yayımlanır, devletin tüm kurumları 24 saatte ele geçirilir. FETÖ 30-35 yıl çalıştı. 30-35 yıla gerek yok, bir kişiyi kandırıp devleti ele geçirebilirsiniz" diye konuştu.

        "BÜYÜKELÇİMİZ NEREDEYDİ?"

        Hollanda'ya bakanların alınmamasının milli bir mesele olduğunu ve milli meselelerde hükümetin yanında olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sayın Bakanımız Hollanda'ya gittiğinde bizim büyükelçimiz neredeydi? Niye onu karşılamadı? Neden hiç konuşmuyor? Bunu sorgulamamız lazım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ