Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İBB'den Hollanda kararı

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul ile Hollanda'nın Rotterdam kenti arasında 2005 yılında imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünü oy birliğiyle iptal etti.

        Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı, İBB Meclisi toplantısında konuşuldu.

        Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptaline ilişkin, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin imzasını taşıyan teklif gündeme alındı.

        OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

        Teklifte, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerginliğe ve Hollanda Hükümetinin Türk bakanlara ve gurbetçilere yönelik nezaketten uzak tavrı anımsatılarak, Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptal edilmesi istendi.

        Daha sonra oylamaya sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, İstanbul ile Rotterdam arasındaki "Kardeş Şehir" protokolüne son verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ