Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 15 Temmuz'da Hürriyet ve CNNTürk baskınına 3'er kez müebbet talbi

        CNN Türk televizyonu binasına baskın yapılmasına ilişkin iddianamede 19 hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Tutuklu şüpheli Yüzbaşı Erdal Şeker hakkında, "CNN TÜRK içerisinde ateş etmiştir. Şüpheli, ‘teslim ol' çağrıları üzerine silahlarını teslim etmeyeceklerini, kendilerine takviye geleceğini belirterek polis memurlarının binayı terk etmelerini söylemiştir. Aynı şekilde teslim olmamak için de son ana kadar direnmiştir" değerlendirmesi yapıldı.

        15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlık sonuçlanmasında en önemli faktör olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşların sokağa çıkmasını istediği tarihi konuşmasının canlı yayınlandığı CNN Türk televizyonu binasına baskın yapılmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, Harp Akademisi Komutanlığı kurmaylık öğrencisi 2'si tutuklu 3 yüzbaşı ile 16 er olmak üzere 19 asker hakkında iddianame hazırlandı.

        DARBEYE TEŞEBBÜSTEN 3'ER KEZ MÜEBBET İSTEMİ

        Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, şüpheliler hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, TBMM'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini değiştirmeye teşebbüs etme suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        İddianamede ayrıca, yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya dışındaki şüpheliler hakkında, FETÖ terör örgütü üyesi olmak, örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak, hukuka aykırı olarak televizyon yayınını kesmek, silahla tehdit suçlarından 12 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

        YÜZBAŞIYA 4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS VE 230 YIL İSTEMİ

        Şüpheli Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya hakkında, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında, Vedat Bağcerci isimli vatandaşı şehit etmek suçundan da ayrıca ağırlaştırılmış müebbet, 9 polisi kasten öldürmeye teşebbüs, FETÖ terör örgütü üyesi olmak, hukuka aykırı olarak televizyon yayınını kesmek, silahla tehdit suçlarından 135 yıldan 230 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

        "EMİR ALBAY GEREHAN'DAN"

        İddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleştiren "Yurtta Sulh Konseyi" nin İstanbul yapılanması üyesi Kara Harp Akademisi Öğretim Başkanı Kurmay Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın emri ile şüphelilerin "Cumhurbaşkanımızın CNN TÜRK'de açıklama yapması üzerine Doğan Medya Center'ı boşaltmaya ve yayını kesmeye gitmişlerdir" denildi.

        "SON ANA KADAR DİRENEREK TESLİM OLMADI"

        İddianamede, tutuklu şüpheli Yüzbaşı Erdal Şeker hakkında, "Şüpheli Erdal Şeker CNN TÜRK içerisinde ateş etmiştir. Şüpheli, ‘teslim ol' çağrıları üzerine silahlarını teslim etmeyeceklerini, kendilerine takviye geleceğini belirterek polis memurlarının binayı terk etmelerini söylemiştir. Aynı şekilde teslim olmamak için de son ana kadar direnmiştir" değerlendirmesi yapıldı.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ