Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sağlık Bakanlığı 2017/3 KPSS tercih sonuçları açıklandı! Tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

        Sağlık Bakanlığı 2017/3 sınavı geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve sınava katılan binlerce aday, tercihlerini yapmıştı. Peki Sağlık Bakanlığı 2017/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

        SAĞLIK BAKANLIĞI 2017/3 TERCİH SONUÇLARI

        Geçtiğimiz yıl tercihler 3 Kasım tarihinde sonlanmış ve yalnızca 4 gün sonra tercih sonuçları adaylara bildirilmişti. Bu yıl da adaylar tıpkı geçen senede olduğu gibi tercih sonuçlarının kısa bir süre içinde açıklanmasını bekliyordu.

        ÖSYM, adayların merakla beklediği Sağlık Bakanlığı 2017/3 tercih sonuçlarını açıkladı. Adaylar, tercih sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne girerek T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapması gerekiyor.

        TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        TERCİHLERİN YAPILMASIYLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

        Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

        TERCİH YAPACAKLARA DİKKAT: 2016 KPSS'de;

        * Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar),

        * Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Ağustos 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

        * Ön lisans düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar)

        tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

        TERCİHLERDEN SONRA YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

        Yerleştirme sonuçlarını adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığına ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna elektronik ortamda verilecektir.

        Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri 4 kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü http://www.yhgm.saglik.gov.tr ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu http://www.tkhk.gov.tr internet sitelerinden öğreneceklerdir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ