Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hrant Dink davası sanığı Ali Fuat Yılmazer'e göre FETÖ terör örgütü değilmiş

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesinde ihmali bulunan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 35 sanıklı davada çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, mesleki tecrübelerine göre FETÖ terör örgütünün "terör örgütü olmadığını" söyledi.

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanıklar İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile tarafların avukatları katıldı.

        SAVUNMA YAPMADI

        Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer'e 390 sayfalık savunmasının son 30 sayfasının kaldığını hatırlatarak, savunmaya devam edip etmeyeceğini sordu. Yılmazer, "Savunmaya devam edecek imkanlardan mahrum bırakıldığım için savunmama devam etmiyorum" diyerek savunma yapmayacağını söyledi.

        Mahkeme heyetinin "Tahşiye grubu hakkında çalışma yapıyorsunuz. Gülen grubu hakkında çalışma yapmıyorsunuz" şekildeki soruya ise Yılmazer, "Tahşiye grubu ile ilgili olarak MİT'ten bilgi gelmiş. Tahşiye grubu radikalleşmişti. Öbür taraftan ne gelmiş de ben yapmamışım" dedi.

        "MESLEKİ TECRÜBELERİME GÖRE DEĞERLENDİRİYORUM"

        Son dönemde gelişen olaylar, 15 Temmuz darbe girişimi, Meclis'in bombalanması, onlarca kişinin katledilmesi hatırlatılarak Gülen grubunun terör örgütü olarak görüp görmediği sorulması üzerine "Benim görüşüme göre Gülen grubu terör örgütü değil. Mesleki tecrübelerime göre değerlendiriyorum" şeklinde yanıtladı. "Gülen grubunun önde gelen isimleri kimlerdir" şeklindeki soruya Yılmazer, "Hanefi Avcı ve Sabri Uzun'dur. Eskiden beri cemaatçilikleri ön plandadır" iddiasında bulundu.

        Serdar KULAKSIZ – İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ