Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Melih Gökçek: Bahçeli'nin Sayın Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı olmasını önemsiyorum

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. "Ben Sayın Bahçeli'nin inşallah, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı olmasını, özellikle milli birlik açısından çok önemsiyorum. Hatırlar mısınız? Sizde de söyledim. İnşallah MHP ve AK Parti seçimlere de birlikte girerler. Birlikte yürürler. Olmaması için bir neden yok." diyen Gökçek, 16 Nisan'daki referandum için de iddialı açıklamalarda bulundu.

        İşte Gökçek'in açıklamalarından satırbaşları;

        "'MELİH AZ BİLE YAPMIŞ' DEDİLER"

        "Tepki koyanlara bakıyorum hepsi benim inandığım şeylere karşı koyan kişiler. Onun için ben doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Benim partimin içerisinde özellikle cumhurbaşkanımızın otoritesini yok etmek isteyen, doğrucu Davutluk yapan bi takım tipler var. Ben bunların evvelini bildiğim için hiç çekinmeden tavır alıyorum. Zaman zaman partinin içerisinden 'Melih bunu neden yapıyor' diyenler cıktı. Zaman geçtikçe 'Melih az bile yapmış' dediler.

        "HAYIR ÇIKAR DİYENLERLE İDDİAYA GİRERİM"

        "Ben şöyle bir hava sezinliyorum, 'Evet' deyip de 'Hayır'a dönen hiç kimseyi görmedim. Ama 'Hayır' deyip de 'Evet'e dönenleri çok gördüm. Benim arzum 60'ı geçmek. Biz Ankara'da 56'yı geçtik. Hayırcılara çağrıda bulunuyorum. 'Kesin Hayır çıkar' diyen kim varsa gelsinler iddiaya girelim diyorum. Nesine isterlerse. Ankara genelde Türkiye'nin ya bir puan altı ya bir puan üstü olur. Ama ben Hayırcıların kırmış oldukları potlar arttıkça Evet oylarının artacağını düşünüyorum.

        "KILIÇDAROĞLU'NUNKİ GAF DEĞİL BİLGİSİZLİK"

        Kılıçdaroğlu'nun söylediği mesela. Adamın bu sistemin cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki çatışmayı ortadan kaldırmak için geldiğinden haberi yok. Bu gaf değil bilgisizlik. Uzaydan gelenler mutlaka Sayın Kılıçdaroğlu'nu incelemeli. Muharrem İnce, Metin Feyzioğlu, Kılıçdaroğlu hepsi kendi Hayır kampanyalarını yapıyor. Muharrem İnce genel başkanlığa hazırlanıyor. O da potçu. 'Anayasa'da 650 tane vekil olacak' diyor. 650 değil 600. O da potçu. Son günlerde Deniz Bey'e hayret ediyorum. Son zamanlarda kendini ispat etme zaruretine girdi. Bir şey var ama anlayamıyorum. Acaba FETÖ'cüler baskı mı yapıyorlar illa ekrana çıkacaksın diye. Ben buna inanıyorum.FETÖ'nün elinde öyle bir arşiv var ki... "

        "BİZ KENDİ LOBİMİZİ FETÖ'CÜLERE KURDURMUŞUZ"

        "Avrupa'da bize bu kadar yüklenilmesinin altında yatan doğrudan doğruya FETÖ'cüler. Bizden kaçanların çoğu Almanya ve Hollanda vatandaşlığı aldı. Bunlar belirli kişilerin çevresinde danışmanlık yapar hale geldiler. Bakın bugün resimleri çıktı. Wilders'in de aynı şekilde en önde gelen danışmanlarından birisi FETÖ'cü. Şu an hala oradaki bazı medya kuruluşlarına para akıtıyorlar. PKK'lıların da yardımcı olduklarını söylüyorlar. Bana gelen istihbarat bu şekilde. Avrupa'daki bütün bu hareketi FETÖ'cüler idare ediyor. Biz kendi lobimizi FETÖ'cülere kurdurmuşuz. Şimdi peki nedir bunların amacı? Bunlar Türkiye'de kaybettiler. Tek ümitleri suikast. Onu da beceremediler ve şimdi Avrupa'yı bize düşman etmek istiyorlar. Çıkarları bu.

        SARKOZY'E SAKIZLI PROTESTOSU

        "O spontane gelişen bir olay. Sayın Cumhurbaşkanımız Fransa'ya gidiyor. Sarkozy ağzında sakızla konuşuyor Cumhurbaşkanımızla. Sarkozy Ankara'ya geldi. Uçaktan iniyor ağzında sakız... Giderken ağzıma 4 draje attım. Gazetecilere dedim ki beni çekin. Onlar da anladılar. Sağdan ve soldan en çok tebrik aldığım olaydır."

        "DARBE BAŞARILI OLSAYDI PKK İŞGAL HAREKETİNE BAŞLAYACAKTI"

        "Mutlaka belli oranlarda söndürülecek ama FETÖ taraftarları bunu büyütecek. Çünkü Türkiye'den umudu kestiler. Yakında vatandaşlıktan da çıkartılacaklar. Türkiye'ye bile giremeyecekler. Tek umutları Erdoğan'ı Türkiye'nin başından uzaklaştırmak. Bunlar tamamen bilinçli olarak yapılıyor. Darbe başarılı olsaydı güneyden DEAŞ, Alevi mahallelerinde savaş çıkartacaktı. PKK işgal hareketine başlayacaktı. Hatta İngiltere, Kıbrıs'a yığdığı askerleriyle Alanya'da 50 bin kadar İngiliz var orayı işgal edecekti. Darbede çadırları yaktıranların FETÖ'cü emniyet müdürleri olduğu ortaya çıktı. İspatlandı bunlar. Hollanda sanayi bakanının kendi ağzından ifadeleri var. 'Türkiye üçüncü havaalanını yaptığı an biz bittik' diyor. 150 milyon yolcu inecek. Hollandalı diyor ki: Dubai küçük bir havaalanı yaptı ne kadar yolcumuz gitti. 'Türkiye açınca biz bittik' diyor. Almanya da aynı şekilde. Hollanda ve Almanya'nın düşmanlığının en büyük nedeni Türkiye'nin büyümesi. Bizim ülkemizdeki mevcut gelişmeler Avrupa'yı ürkütüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın varlığından rahatsız oluyorlar. Allah uzun ömür versin Erdoğan devletin başından gidinceye kadar bu sürer. Ama biz de uğraşırız. Elimiz armut toplamıyor."

        "SAADET PARTİLİ KARDEŞLERİME KIZGINLIK DUYAMIYORUM"

        "Saadet Partisi tabanının yüzde yetmişinin 'Evet' diyeceğine inanıyorum. Dedim ki Temel (Karamollaoğlu) Ağabey niye yapıyorsun bunu? BBP içerisinde FETÖ takıntılılar hariç herkes 'Evet'e döndü. Azınlıkta kalan arkadaşlarımız psikolojik olarak bir tepki koyuyorlar. SP'li kardeşlerime bir kızgınlık duyamıyorum. Onların hepsi eski arkadaşlarımız. Başımızın üzerinde yerleri var. Numan (Kurtulmuş) Bey geldi şu an başımızın tacı. Başbakan yardımcısı. Şeref duyarız. Yarın inşallah başkanlık sistemi gelecek. Neden Sayın Bahçeli Cumhurbaşkanımızın yardımcısı olmasın. Neden MHP'li arkadaşlardan da bakanlar olmasın. AK Parti'nin oya ihtiyacı yok. Birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Kucaklamaya ihtiyacı var. Devlet Bahçeli gerçekten devlet adamı. Yiğidi öldür hakkını yeme."

        "YAZICIOĞLU'NU FETÖ ÖLDÜRTTÜ"

        "Muhsin Yazıcıoğlu'nu Fethullah Gülen öldürttü. Eminim, hemen ispat ederim istiyorsanız. Evrakları göstermeden ezbere 3-5 olayı anlatayım. Nasıl olduğunu anlayın. Muhsin Yazıcıoğlu rahmetli oluyor. Rahmetli olduktan sonra o tarihte emniyet müdür muavini olan kişi diyor ki 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü herkes sağ, Muhsin Bey'in ayağı kırıldı. Şu anda hastaneye gidiyor' diyor. Ondan sonra 2 gün Yazıcıoğlu bulunamıyor. Ondan iki gün sonra Muhsin Yazıcıoğlu bulunduğunda ayağının kırık olduğu görünüyor. Bu kadar tesadüf nasıl olabilir. İkincisi uçağın düştüğü yerde iki tane telefon anteni var. İkisinin de kapsama alanlarında. Rahmetli muhabir bir buçuk saat telefonla konuşuyor. Bir buçuk saat telefonla konuşan birinin yerini nasıl tespit edemezsiniz? Haritalar var burada göstersem hayret edersin. Etti iki. Üçüncüsü İstanbul'dan bir astsubay oraya sevk ediliyor. Sevkedildiği zaman diyor ki 'Ben ısrarla tepenin adını söyleyerek bu tepeye gitmemiz lazım dememe rağmen yukarıdan ısrarla 'Hayır gitmeyeceksin' dediler.' Etti üç. Dört, köylüler 'Biz yerini gördük' diyorlar. 'Biz gitmeye çabalıyoruz bizi göndermiyorlar' diyorlar. Beşincisi, bu filmi gören hayatta olan insanlar var. Muhsin Yazıcıoğlu ölmeden önce namaz kıldı. (Helikopterde) 15 saniyelik bir bölüm var. Altı, bir kaza ekibi var. Bu ekibin içindekilerden iki tanesi cumhurbaşkanını almaya giden adamlar şimdi içerde. Rahmetli FETÖ hakkından bir konuşma yapıyor. Tam ağzından kötü laf çıkacak düzeltiyor. Çete diyor FETÖ'ye. Onun arkasından rahmetli olduktan sonra Fetokonuşma yapıyor. Feto konuşmada 'Bir perşembe günü cesedini bulurlar bir cuma günü de namazın kılınırgidersin' diyor. Bu kadar açık ifadeler var. Söküm ekibi gidiyor. Söküm ekibinin söktüğü helikopterdeki bütün önemli cihazlar yok. Yazıcıoğlu bir çok şeyi görüyor."

        • "Hayır diyenlere terörist diyemeyiz ama her terörist Hayır diyor. PKK, FETÖ, DHKP-C hepsi Hayır diyor. En azından bu Hayırcıların arasında bulunmamak gerekiyor"

        "MİLLETVEKİLİ OLAN ASKERLİK YAPMAYACAK DİYE NEREDE YAZIYOR?"

        "RTÜK diye bir müessese var. 5'i muhalif, 4'ü iktidar partisinden 9 üyesi var. Bunları Meclis seçiyor. Yarın HSYK da böyle olacak. Böyle seçtikten sonra neden adalet sağlanmasın? 18 yaşına gelen adamın eline silah veriyorsun. Git bununla savaş diyorsun. Git oyunu kullan, vekilini seç ama seçilme diyorsun. Bunu kabul etmek mümkün değil. Gerçekten 18 yaşındaki bir çocuk 60 yaşındaki bir adamı şakır şakır satın alabilir. Akıl yaşta değil baştadır. Kılıçdaroğlu, 'Bunlar 18 yaş kuralını çocuklarını askere gitmekten kurtarmak için getiriyorlar' diyor. Kardeşim, askere gitmekten kurtarmaz. Tecil hakkı vardır. O tecil bittiği zaman da yeniden askere gider. Yani milletvekili olan askerlik yapmayacak diye nerede yazıyor. Külliyen yalan."

        'YURTDIŞINDAN GETİRİLEN 650 MİLYON DOLAR' İDDİALARI

        "Deli saçması lafı var ya tam buraya oturuyor. Manyakça. İnsanda iğne ucu kadar zeka olsa bunu söyler mi? 650 milyon dolar yurtdışından Türkiye'ye hangi bankayla gelse ertesi gün bunun dekontu çıkmaz mı? Yurtdışından uçakla gelse kaç uçak para getireceksin? Böyle bir manyaklık olur mu? Verdim mahkemeye ispat etsin bakalım. Böyle bir şey olabilir mi? Külliyen yalan. Gazeteci geçinen bir sahtekarın lafları. Pislik atıyorlar başka bir şey yok. İki seçim önce bana iftira fulyaydı. 'Şangay'da limanı var' dediler. Adam bunu söylüyor ya."

        AMERİKA'DAN GELEN GAZETECİLER

        "Bunlardan biri yazmış 'Bizi kapalı odaya kapattılar.' Kapalı oda dediği home sinema. 15 Temmuz'u seyrettirdim. Bazıları o kanlı sahnelerden bile iğne ucu kadar etkilenmediler. Yüzlerine baktım bazıları gülüyorlardı yemin ediyorum. Sonra bitti dedim. Soracağınızı sorun. Suriye'deki durumu sormaya başladılar. Ben dedim ki; "DEAŞ'ın Obama ve CIA tarafından kurulduğunu, Clinton'un bunu desteklediğini Trump 3 ayrı yerde söyledi." Trump böyle söylüyor dedim. Bir tanesi 'Siz buna inanıyor musunuz?' dedi. Ben de 'Koca ABD Başkanı yalan mı söyleyecek?' dedim. Bunların kimisi bozuldu. DEAŞ'ın sadece Müslümanları öldürmesini İsrail'e tek bir bomba bile atmamasını sordum. 'Bunu ben çözemedim siz nasıl değerlendiriyorsunuz' dedim. Ses yok. 'Gerçekten sizler bunu bilirsiniz bana anlatın' dedim, oradan biri atladı. 'Efendim biz buraya cumhurbaşkanını, başbakanı dinlemeye geldik' dedi. Sorduğum sual acayip şekilde rahatsız etti. Çünkü DEAŞ'ın arkasında ABD var. Bu yüzden, bunlara kızdıkları için 'Melih Gökçek bizi cumhurbaşkanı ile görüştürmediler' dediler.

        "BAHÇELİ'NİN BAŞKAN YARDIMCISI OLMASINI MİLLİ BİRLİK AÇISINDAN ÖNEMSİYORUM"

        ("Bahçeli'nin Evet demesi siyasi bir risk değil mi?" sorusu üzerine) Elbette siyasi bir risk. Netice itibarıyla (cumhurbaşkanı adaylığı durumunda) milletvekili olmasını engelleyen hiçbir şey yok. Onun ardından başkan yardımcısı olmasını engelleyen hiçbir durum yok. Başkan yardımcısı olması için de milletvekilliğini bırakması gerekiyor.

        ("Bahçeli'yi başkan yardımcısı olarak görmek istediğinizle alakalı bir durum olabilir mi?" sorusu üzerine) Kaideyi soruyorsunuz. Kaideyi söylüyorum. Zaten ilk başta ben söyledim. Dikkat ederseniz, ben Sayın Bahçeli'nin inşallah, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı olmasını, özellikle milli birlik açısından çok önemsiyorum. Hatırlar mısınız? Sizde de söyledim. İnşallah MHP ve AK Parti seçimlere de birlikte girerler. Birlikte yürürler. Olmaması için bir neden yok. Her zaman işbirliğinin olması lazım. Tekrar söylüyorum partimin içerisinde nüans farklarımın olduğu bazı arkadaşlarım var. Sayın Bahçeli ile bir arada olsak, bazı nüanslarda farklı olsak ne olacak? Dikkat edin milli meselelerde ve en önemli meselelerde aynı düşünüyoruz.

        "MİLLİYETÇİ, MUHAFAZAKAR, DEMOKRATIM"

        "Şuan da AK Parti'ciyim. Ben Anavatan Partisi'nin de belediye başkanlığı yaptım. O gün hangi Melih Gökçek varsa Refah'taki Melih Gökçek de fikriyle zikriyle aynı adamdı. Daha sonra kapandı Fazilet'e geçtim. Fazilet'te Refah'ta neysem daha önce neysem aynısıyım. Fazilet kapandı AK Parti kuruldu. AK Parti'nin de içerisinde tıpkı Fazilet Partisi'nde neysem aynısıyım. Yani beni üniversite yıllarımdan itibaren, hatta lise ikiden itibarenalın, çizgimde partilerin adı dışında hiç bir değişiklik olmadı. Ben lise ikiden beri milliyetçi, muhafazakar, demokrat bir insanım."

        "İSTİKRARIN DEVAMI İÇİN EVET"

        "Biz niçin Evet diyoruz? Birkaç tane nedeni var. Özellikle ülkemiz cumhurbaşkanı ve başbakan kavgalarından çok şey kaybetti. Atatürk Ali Fethi Okyar ile 1925 yılında Okyar'ı istifa ettirmiş. 1937 yılında İsmet inönü ile kavga etmiş. İnönü'yü görevden almış. İnönü cumhurbaşkanı olmuş Atatürk'ten sonra Recep Peker ile kavga etmiş. Recep Peker istifa edince Türk lirası yüzde 116 bir anda artmış. Fahri Korutürk gelmiş Süleyman Demirel ile kavga etmiş ve neticede Kenan Evren biliyorsunuz meşhur olaylar... Turgut Özal cumhurbaşkanı oldu. Kendi eliyle Mesut Yılmaz'ı getirdi. Mesut Yılmaz ile ondan sonra 1991 yılında Yılmaz- Özal kavgaları ile seçime gidildi. 292 vekili olan ANAP'ın vekil sayısı 115'e düştü. Özal'ın cumhurbaşkanlığı devam ediyordu, Süleyman Demirel başbakan oldu seçim sonrası ve ülkenin mali yapısı ikisinin kavgasından dolayı çöktü. Ondan sonra Özal rahmetli oldu. Sonra Süleyman Demirel cumhurbaşkanı oldu ve Tansu Çiller'i kendi elleriyle getirdi. 1994'te Türk lirası yüzde yüz değer kaybediyor. Şunu söyleyeyim. Sayın Binali Yıldırım hariç, hiçbir dönemde cumhurbaşkanı ve başbakanın yüzde yüz anlaştığını göremiyorsunuz. Türkiye bugün duble yollarla, hızlı trenle tanıştıysa bütün bunlar liderin otoritesi sayesinde oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde oldu. İstikrarın devamı için bu. Herkes elini vicadanına koysun. Ne kadar bizi sevemeyen güç varsa hepsi hayır diyor. Bunlar hayır diyorsa evet demek lazım. Yüzde 60'ın üzerinde çıkmalı ki o yabancılara ve FETÖ'culara ders verilebilsin"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ