Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müzik üniversitesi kuracağız

        Erol Parlak Çanakkale Ağıtları Konseri'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir müzik üniversitesi kurulacağını, Cumhurbaşkanlığında bunun çalışmalarına başlandığını söyledi.

        Konsere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile sanat, iş, spor camiasından çok sayıda davetli hazır bulundu.

        Müzik üniversitesikurulacağını söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

        "Bu akşam bizlere bu konseri hazırlayıp yetiştirenErol hocama teşekkür ederken sözümün takipçisiyim. Konservatuarlarımız var ama hocama Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödül Töreni'nde söz vermiştim. İnşallah bizden bir müzik üniversitesi istemişti. Ben de sözü verdim. Şimdi de inşallah bu müzik üniversitesini kuracağız. Çalışmalarına da başlamış durumdayız"

        "2053'TE TORUNLARIMIZ DA BUNU GÖRSÜN"

        Erdoğan yarın farklı bir adım atacaklarını belirtirken, "O adım da Avrupa'yı Asya'ya, Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz. Bu köprü dünyanın bir numarası oluyor. Ve dünyanın bir numarası olacak olan bu köprüyle beraber Türk'ün Çanakkale'de 18 Mart 1915'te yazdığı o zaferi şimdi de Türk ve Kore işbirliği ile yapılacak inşa edilecek bu köprü ile nakşedeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne bu köprüyü yetiştirmek hedefimizdir. Erken olabilir, geç olmayacak. Buradan hedefimiz 100. yılı -Allah bizlere nasip ederse ömür olarak- bunu beraber yaşayacağız. Ama hedefimiz 2053'te torunlarımız da bunu görsün 2071'de torunlarımız da inşallah bunu yaşasınlar istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ