Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da kocasını öldüren kadına 15 yıl hapis cezası

        Bursa'da kayınvalidesi ve kızkardeşinin yanında kendisine küfür ettiği iddiasıyla kocasını öldüren genç kadın 15 yıl hapis cezası aldı.

        Geçtiğimiz kasım ayında merkez Osmangazi ilçesi Atıcılar Mahallesi'nde meydana gelen olayda Elif Çırak (26), oğlu M. ve ziyaretlerine gelen kayınvalidesi ile baldızının önünde kendisine küfür edilmesine sinirlenip, 4 yıl önce evlendiği eşi Suat Kazım Çırak'ı (27) sağ karın boşluğundan bıçakladı. Ağır yaralanan Çırak, kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayın ardından Elif Çırak tutuklandı.

        "SÜREKLİ ŞİDDET UYGULUYORDU"

        Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'eşini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebi ile dava açılan iki çocuk annesi Elif Çırak, ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay gecesini anlatan Çırak, "Ben telefonumu ne yaptın dedim. Oda, 'telefonu sattım' dedi. Uyuşturucu kullanıyordu. Bir defasında bana 'uyuşturucu almak için seni satmadığıma dua et' dedi. Beni tutup, kafamı duvara vurdu. Sürekli şiddet uyguluyordu. Tartışmamız gece saat 02.00 kadar devam etti. Ev de bulunanlar araya girip, bizi ayırdı. Bir süre sonra yine aramızda kavga çıktı. Yere yatırdı. 'Öldüreceğim' diyordu. Bir ara elinden kurtulup, mutfaktan bıçağı aldım. Elimdeki bıçağı görünce yine boğmaya kalkıştı. Bıçağı savurdum. Karnının sağ tarafına gelmiş" dedi.

        Öldürülen Suat Kazım'ın annesi Hacer İlikmen, gelininden şikayetçi olmadığı söyledi. Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaasında, sanık Elif Çırak'a ağırlaştırılmış müebbet ve tahrik indirimi uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet, sonra tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ