Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım'dan Almanya ve Hollanda'ya: Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak

        Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da vatandaşlara seslendi. Yıldırım, "Almanya, Hollanda, Türkiye'de katliam yapan terör örgütlerine kucak açmış, bağrına basıyor. Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak, size de zarar verecek" dedi.

        Başbakan Yıldırım, memleketi Erzincan'da referandum mitingi düzenledi.

        24 ATLI KARŞILADI

        Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'da plaka numarası olan 24 atlı tarafından karşılandı.

        Başbakan Binali Yıldırım, bu sabah helikopterle Erzincan Havalimanı'na geldi. Havalimanından kente geçen Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Caddesi üzerindeki Büyük Erzincan Oteli önünde ciritciler tarafından karşılandı. Erzincan plaka numarası olan 24 atlı tarafından karşılanan Yıldırım'a Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzincan İl Temsilci Hayati Kızılgöz tarafından Başbakan'ın fotoğrafının işlendiği bakır tabak hediye edildi.

        MEMLEKETİNE GELDİ

        Başbakan Binali Yıldırım, doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünü ziyaret etti.

        18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılında Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde dün düzenlenen törene katılan ve kentte çeşitli ziyaretlerde bulunan Başbakan Yıldırım, akşam özel uçakla memleketi Erzincan'a geldi.

        Erzincan'dan karayoluyla baba ocağı, Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyüne geçen Yıldırım, geceyi burada geçirdi.

        Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile sabah saatlerinde akrabalarını ziyaret etti ve karlı arazide yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında karşılaştığı kuzuları seven Yıldırım, kuzularla fotoğraf çektirdi.

        "BİR TÜRKİYE'Yİ ÜÇ TÜRKİYE YAPTIK"

        Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Erzincanlılar diyor ki, 'Bir başbakan çıkardık, başbakanlık kalkıyor.' Vatana hizmet makamla, mevkiyle olmaz değerli hemşehrilerim. Gerektiğinde canını ortaya koyarak ülkeye, vatana hizmet edersiniz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Dün Ulaştırma Bakanı olarak hizmet ettim, bugün Başbakan olarak hizmet ediyoruz, yarın da siz ne derseniz biz onu yaparız.

        Biz konuşmuyoruz, eserler konuşuıyor. Onlar Gezi olayları ile ülkeyi karıştırmaya çalıştılar biz eser ürettik.Onlar hep 'hayır' dedi, biz 'evet' dedik. Bugün de 'hayır' diyorlar.Onlar 15 Temmuz'da ülkeyi işgale çalışırlar, biz hem onları püskürtür hem ülkemize hizmet ederiz. Yüksek hızlı treni buraya da getiriyoruz.

        14 yılda çok şey yaptık. Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. İhracatı 5 kat artırdık. Yatırımı, eserleri büyüttük. Bütün bunları hayır diyenlere, takoz koyanlara rağmen yaptık. Milletin seçtiği hiçbir hükümeti rahat bırakmadılar. Millet gücünü hep paylaşmaya çalıştılar. CHP diyor ki, 'Tek adam rejimi olacak', derdi millet iktidar olmasın. Bu millet iktidarını sizinle paylaşmak zorunda mı? Halkın seçtiğinden neden rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık, düşün milletin yakasından. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Tek adam ülkeyi yönetecek'. Be adam sen istiyorsun diye iki tane muhtar, belediye başkanı, cumhurbaşkanı mı seçeceğiz? Bunlar eşbaşkanlığa kafayı takmışlar. Evet tek adam olacak, patronu da millet olacak. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Tek adamdan bahsediliyorsa, CHP yönetimi kendisine baksın. 7 seçim kaybetti hala tek adam. Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Bunlar ilkesiz, tutarsız. Bunların işi gücü çark etmek.

        Bu sistem dış politikada, terörle mücadelede elimizi daha da güçlendirecek. Bu Anayasa değişikliğine terör örgütleri, FETÖ, PKK, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre alayı hayır diyor. Almanya, Hollanda Türkiye'de katliam yapan terör örgütlerine kucak açmış, bağrına basıyor. Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak, size de zarar verecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ