Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da kiraladıkları 2 milyon değerindeki araçları satan hırsızlar yakalandı

        İstanbul'da gayrimenkul işleri yapan 32 yaşındaki müteahhit Onur A., lüks araç hırsızı çıktı. İddialara göre 2 milyon değerinde 6 aracı sahte kimlikle kiralayan şüpheli, bir daha geri götürmedi. Araçları Şanlıurfa ve Gaziantep'e göndererek satan müteahhit ve 6 adamı gözaltına alındı.

        İstanbul'da polise başvuran 3 şirket, karaladıkları lüks araçlarının çalındığını söyleyerek şikayette bulundu.

        Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, araçları kiralayan kişilerin kiralama şirketlerine verdikleri kimlikleri inceledi. Kimliklerin sahte olduğu belirlendi. Bu yöntemle 6 aracın çalındığı belirlendi. Şüpheliler kiraladıkları araçların yerlerinin tespit edilmemesi için GPR sistemini de söktükleri ortaya çıktı.

        ELEBAŞI MÜTEAHHİT ÇIKTI

        Çalışmalarına derinleştiren ve şüphelilerin tespit eden polis, Esenyurt'ta gayrimenkul işleri ile uğraşan müteahhit Onur A.'un (32) ismine ulaştı. Araçları müteahhit ve adamlarının kiraladığı anlaşıldı. Güvenlik kamera görüntülerinden şüphelilerin çalışma yöntemi de ortaya çıkarıldı.

        ARAÇLAR İSTANBUL DIŞINA GÖNDERİLMİŞ

        Polisin tespitine göre; çete lideri Onur A., önce lüks araç kiralayan firmaları tespit ediyor. Ardından araç kiralamak için Onur A., pahalı ve lüks aracı ile şirketi gidip işadamı görüntüsüyle güven sağlıyor. Ardından lüks araçları sahte kimlikle kiralıyor. Birkaç gün sonra da araçların GPS'ini söküyorlar. Ortadan kaybolan şüpheliler, araçları İstanbul dışına çıkarıyor. Şanlıurfa ve Gaziantep'e götürülen araçlar, sahte kimlikle ya da sahte plaka kullanılarak satılıyor.

        Son olarak sıfır bir aracı kiralayıp ortadan kaybolduğu belirlenen müteahhit ve adamlarını yakalamak için harekete geçen Oto Masası polis, eş zamanlı bir operasyonla şüphelileri kıskıverak yakaladı. Son 3 ayda 7 aracı aynı yöntemle kiralayıp satan zanlıların başka dolandırıcılık olaylarına da karışmış olabileceği değerlendiriliyor.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ