Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karşısında görünce sevinçten bayıldı
        1

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Marmara Adası'ndan aldığı mermer tozu yükünü Libya'ya götüren ve Misurata Limanı açığında şiddetli fırtına nedeniyle batan 'Tınaztepe-S' adlı gemide kurtarılan 7 mürettebat yurda döndü.

        2

        Mürettebatın Atatürk Havalimanı'nda karşılanmasında duygusal anlar yaşandı. Yeğeni Batuhan Koyunhisarlı'yı karşılamaya gelen teyze Ayşe Aksu baygınlık geçirdi.

        3

        Batu Denizcilik Limited Şirketi'ne ait 'Tınaztepe S' adlı Türk bayraklı gemi, Libya'nın Misurata Limanı açığında demirlemeye çalışırken, şiddetli fırtına nedeniyle oluşan kötü hava ve deniz koşulları yüzünden 16 Mart tarihinde battı.

        4

        13 kişiden oluşan gemi mürebatından 7 kişi kurtarırken, kayıp olan 6 kişiden 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

        5

        Kurtarılan 7 mürettebat uçakla dün (pazartesi) Libya'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

        6

        Pasaportları da olmadığı için polisin yurda giriş amacıyla yardımcı olduğu mürettebat, işlemlerinin tamamlanması sonrası Dış Hatlar Terminali gümrüklü sahadan çıkışta yakınları tarafından karşılandı.

        7

        Duygusal anların yaşandığı karşılamada yeğeni Batuhan Koyunhisarlı'yı karşılamaya gelen teyze Ayşe Aksu baygınlık geçirdi

        8

        İkinci makineci Cumhur Karahüseyin'in kızı Sezen de babasına sarılarak hasret giderdi.

        9

        Kızı Sezen tarafından karşılanan geminin ikinci makinist Cumhur Karahüseyin ise "Yaşamak çok güzel. Çok zor şartlar altında hayatta kaldık. Kelimelerle izah edilmez. Çok zor durumda kurtardık kendimizi. 6 tane arkadaşımız, canımız gitti" diye konuştu.