Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Lise öğrencisini darp ettiği iddia edilen şahıs hakkında iddianame

        Maltepe'de başörtülü lise öğrencisi genç kızı minibüste darp ettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Almila Kursar'ın "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "Cebir veya tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hapsi istendi.

        Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden ceza sorumluluğuyla ilgili alınan raporda; Kursar'ın suça yönelik ceza sorumluluğunun azalmış olduğu kaydedildi. Türk Ceza Kanunu'nda ‘akıl sağlığı'yla ilgili düzenlenen maddenin uygulanması talep edildi.

        Maltepe'de başörtülü lise öğrencisi genç kızı minibüste darp ettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Almila Kursar hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Kursar hakkında, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "Cebir veya tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplamda 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

        KÜFRETTİ, TEKME ATTI

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Maltepe'de 13 Şubat 2017 günü öğle saatlerinde 16 yaşındaki F.D.A.Y. arkadaşlarıyla minibüse bindi.

        Lise öğrencisi genç kız aynı minibüste yolculuk yapan fizik öğretmeni ile konuşmaya başladı. Konuşma sırasında minibüste bulunan şüpheli Ayhan Almila Kursar genç kızın saç topuzunu tutarak "Sen teröristsin, sayısal okuyamazsın, kapalısın, kapalılar ölmeli, sayısal okuyacaksan o başındakini çıkaracaksın" gibi sözler sarf ederek küfretti, tekme attı.

        Gözaltına alınıp olayın ertesi günü tutuklanan Kursar genç kıza yönelik "Sen ölmelisin" dediğini kabul ederek saçını çekmek isterken başörtüsünün elinde kaldığını öne sürdü.

        "CEZA SORUMLULUĞU AZALMIŞ"

        Şüpheli Kursar'ın sosyal medya hesaplarında tesettürlü insanlar aleyhine yazılar yazdığı vurgulanan iddianamede, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden ceza sorumluluğuyla ilgili rapor alındığı belirtildi.

        Raporda Kursar'ın suça yönelik ceza sorumluluğunun azalmış olduğu kaydedilirken, Türk Ceza Kanunu'nda ‘akıl sağlığı'yla ilgili düzenlenen maddenin uygulanması talep edildi.

        Bu madde ise işlediği fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği azalmış olan kişinin hapis cezasında 6'da 1 oranına kadar indirim öngörüyor.

        BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE...

        Tarafların daha önce birbirlerini tanımadığı, olay günü minibüste ilk kez karşılaştıkları ifade edilen iddianamede, Kursar'ın F.D.A.Y.'yi başörtülü olması nedeniyle başındaki örtüyü çekerek başını koltuk demirine vurduğu kaydedildi.

        7 YIL 10 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

        Kursar hakkında "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "Cebir veya tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplamda 2 yıl 4 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

        Düzenlenen iddianame Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        Arzu KAYA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ