Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli Özge Kandemir'in ölümünde kusuru Adli Tıp belirleyecek

        İstanbul Kadıköy'de 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in kamyon altında kalarak can verdiği kazada kamyon şoförünün yargılanmasına devam edildi. Mahkeme tarafların kusur durumuna ilişkin rapor düzenlemesi için dosyayı Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderdi.

        Üniversite öğrencisi Özge Kandemir (22) ve arkadaşı Büşra Özsayın (22) 7 Ekim 2016 günü Kadıköy Cafer Ağa Mahallesi Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yürürken Aydın Yanık (40) hakimiyetindeki kamyon sokağa giriş yaptı. Kamyonun kasasına çantası takılan Kandemir tekerlerin altına sürüklendi. Olay sonrası etrafta bulunanlar müdahale ederek sürücünün aracı durdurmasını sağladı ancak genç kızın teker altından kurtulması için hareket eden şüpheli 2. defa Kandemir'in üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine neden oldu. Büşra Özsayın'ın da yaralandığı olayda Aydın Yanık hakkında "Taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        KAMYON KASASI GENÇ KIZIN ÇANTASINA TAKILDI

        Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın 2. duruşmasına tutuksuz sanık Aydın Yanık, olayda yaralanan Büşra Özsayın, Özge Kandemir'in babası Rıza Oktay Kandemir ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, olaya ilişkin görüntülerin çözümüne ilişkin bilirkişiden istenen raporun mahkemeye ulaştığını belirtti. Söz konusu raporda, olay sırasında kamyonun virajdan dönüşü esnasında Özge Kandemir'i sarstığı, virajdan dönmeye devam ederken Kandemir'i altına aldığı ve Büşra Özsayın'a çarptığının görüldüğü anlatıldı. Vatandaşların bu sırada el sallayarak kamyonu durdurduğu, duran kamyonun 4 saniye sonda tekrar hareket etmeye başladığı ve yaklaşık 3.5 metre ileri doğru hareket ettikten sonra tekrar durduğu belirtildi. Raporda, kamyon kasasının dönüş yaparken kuvvetle muhtemel Özge Kandemir'in omzunda bulunan çantaya takıldığı kaydedildi.

        "KAMYON YASAĞI VAR MI?"

        Duruşmada söz alan Kandemir ailesinin avukatı Ömer Gedik sanığın tutuklanmasını talep ederek, "Kamyon, sokağa dönüş esnasında hızını azaltmamıştır. UKOME'den Kadıköy İlçesi'nde olay gün ve saatinde kamyon yasağı olup olmadığının sorulmasını istiyoruz" dedi.

        TARAFLARIN KUSUR DURUMU RAPORLA ORTAYA ÇIKACAK

        Mahkeme heyeti, sanığın tutuklama talebinin kaçma ve delil karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle reddine karar vererek, dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine hükmetti. Adli Tıp'tan dosyadaki bilgi ve görüntü kayıtlarına göre tarafların kusur durumuna ilişkin rapor düzenlenecek.

        Öte yandan duruşma sonrası konuşan Özge Kandemir'in teyzesi Sultan Özer geçtiğimiz günlerde Özge'nin doğum günü olduğunu belirterek, "12 Mart Pazar günü doğum günüydü. Bir doğum gününde ona sarılamamak çok büyük acıydı. Kabrinde soğuk betondaki fotoğrafına sarıldık. Çok yağmurlu bir gündü ve yağmur, gözyaşı birbirine karıştı. Çok hayat doluydu Özge, artık yok" dedi.

        Arzu KAYA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ