Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: Diyelim ki cumhurbaşkanı yoldan çıktı, millet yakasına yapışır

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Balkan Federasyonu üyelerine hitap etti. Erdoğan, şu mesajları verdi:

        BULGARİSTAN'DAKİ SEÇİMLER: TÜRKLERE BASKI UYGULANIYOR

        Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği muktesebatı diyeceksin öbür taraftan Avrupa Birliği muktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil.

        "SEÇİMİN, SÜRENİN OLDUĞU YERDE TEK ADAM OLMAZ"

        Tutturmuş bir 'tek adam'dır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede bilmiyorum. Seçimin olduğu yerde, sürenin olduğu yerde böyle bir tehlike söz konusu olamaz. Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Onlar başkasına hayat hakkı tanımıyordu. CHP'nin il başkanları aynı zamanda valiydi.

        "BÖYLE BİR SİSTEMDE KİM TEK ADAMLIĞA CÜRET EDEBİLİR?"

        Diyelim ki cumhurbaşkanı nefsine yenildi, yoldan çıktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına millet yapışır. Ortada suç varsa iş yüce divana gider. Meclis erken seçim ister. Bu kişiye hesabı sandıkta vermek ister. Böyle bir sistemde kim tek adamlığa cüret edebilir?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ