Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de film gibi firar girişimi

        İzmir Buca E Tipi Cezaevi'ndeki 6 mahkumun cezaevi çatısına kadar süren firar girişimi filmleri aratmadı. Kendilerine el işleri için verilen örgü ipleri ve fırça saplarından 20 metrelik halat merdiven yapan mahkumlar, çatıda yakalandı. İnfaz koruma memurunun dikkati sayesinde son anda önlenen firar girişimi ile ilgili soruşturma başlatıldı.

        Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda adam öldürme, kasten yaralama ve hırsızlık gibi çeşitli suçlardan cezasını çekmekte olan H.T., B.C., R.D., R.U.Ö., B.D. ve A.B., kendilerine çeşitli el işleri için verilen örgü iplerini ve fırça saplarını kullanarak yaklaşık 20 metrelik "halat merdiven" yaptı.

        İNFAZ KORUMA MEMURUNUN DİKKATİ ÖNLEDİ

        Gece saat 02.00 sıralarında havalandırmanın kapatılması ve sayımların ardından harekete geçen mahkumlar, tuvaletlerden söktükleri musluklarla havalandırma avlularına çıkan kapıyı kırarak havalandırmaya çıktı. 4 mahkum çatıya çıkarken, koşan bir mahkumu fark eden infaz koruma memuru "Firar var" diye bağırdı. Bunun üzerine harekete geçen nöbetçi jandarma ekipleri havaya ateş ederek mahkumların firar girişimini önledi. Mahkumlardan biri çatıya çıkamadan, diğeri ise 10 metrelik iç havalandırma boşluğundan atladığı sırada ayağının kırılması sonucu yakalandı. Firar girişimiyle ilgili soruşturma başlatılırken firar anları cep telefonuyla görüntülendi.

        HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ