Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (24 Mart 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 24 Mart 2017 Cuma günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KASTAMONU'DA 1 ZABITA MEMURU TUTUKLANDI

        Kastamonu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli zabıta memuru M.S., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada zabıta memuru M.S. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri M.S.'yi dün gözaltına aldı. Emniyette sorgusu tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen M.S., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Alanya ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2'si kadın 5 kişi gözaltına alındı.

        Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve haberleşme programı olan 'ByLock' kullandıkları iddia edilen Diş Hekimi Serranur S., ile avukat Adem A. örgütün faaliyetlerinde bulundukları ve finans sağladıkları iddiasıyla da avukat Bahriye T., avukat İsmail Y. ve imam Yahya K. gözaltına alınarak, emniyette getirildi. Şüphelilerin ofislerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda ise dijital verilere el konuldu. Soruşturma sürüyor. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 7 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        GAZİANTEP'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 42 hakim ve savcıdan 7'si tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada geçen 17 Mart günü HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen 202 hakim ve savcıdan 42'si hakkında gözaltı kararı verildiği ve 7'sinin tutuklandığı kaydedildi.

        Açıklamada, sorgulamalarının tamamlanmasıyla gruplar halinde adliyeye sevk edilen hakim ve savcılardan 35'i hakkında adli kontrol kararı uygulandığı belirtilerek şöyle denildi:

        "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun 17/03/2017 tarih, 2017/113 Karar no.lu kararıyla, 202 hakim ve Cumhuriyet savcısının FETÖ/PDY örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirildiğinden 667 sayılı KHK'nın ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 3'üncü maddelerinin 1'inci fıkraları uyarınca meslekten çıkarılmalarına karar verilen ve bölge bazında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltı işlemleri devam eden 17 hakim savcıdan, 3'ü sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, 14'ü hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır. Böylelikle toplam 42 hakim savcıdan 7'si tutuklanmış, 35'i hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır." (DHA)

        SİİRT'TE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün il yapılanmasının deşifre edilerek çökertilmesi amacıyla aralarında örgütte yönetici konumunda olduğu tespit edilenlerin de bulunduğu kişilere yönelik çeşitli tarihlerde operasyonlar düzenlendi.

        Operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.

        Şüphelilerden bir sağlık memuru tutuklandı, 2 öğretmen ve özel eğitim kurumunda çalışan bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BALIKESİR'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin kamu kurumlarındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde, örgütün "mahrem imamı" oldukları iddiasıyla 19 zanlıya yönelik operasyon düzenlendi.

        Balıkesir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda, adreslerinde bulunan 13 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'i tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, firari 6 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        GİRESUN'DA KAPATILAN 2 DERNEKTE GÖREVLİ 12 KADIN YAKALANDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 12 kadın gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 2 derneğin kadın yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 12 kadın gözaltına alındı.

        Giresun Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların buradaki işlemleri sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA 3 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 3 eski polis tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen eski bir polisin itirafları doğrultusunda aralarında eski polislerin ve örgüt "abi"lerinin de olduğu 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan biri soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdikten sonra salıverildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3ü tutuklanırken 3ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari iki kişinin ise arandığı belirtildi.

        Tutuklanan zanlıların FETÖnün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve örgüte mali destek sağladıkları öğrenildi.

        Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların ise örgütün çözülmesine yönelik samimi itiraflarda bulundukları ve beyanları doğrultusunda soruşturmanın genişletildiği kaydedildi. (AA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "IĞDIR İMAMI" TUTUKLANDI

        FETÖ/PYD'nin 'Iğdır İmamı' olarak uzun süreden beri aranan eski öğretmen Yaşar Y., yakalanarak tutuklandı.

        Iğdır'da 2013 yılından beri FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü adına il sorumlu ve imamı olarak faaliyet gösteren, Iğdır Rengiz Fırat Eğitim Merkezinde öğretmen olarak görev yapan Yaşar Y. geçen 8 Mart günü Karaman'da yakalandı. FETÖ soruşturması kapsamında firari olarak aranırken yakalanan ve kriptolu haberleşme sistemi ByLock kullandığı belirtilen Yaşar Y., yapılan işlemlerin ardından 22 Mart günü Adliyeye çıkarıldı. FETÖ'nün Iğdır İmamı Yaşar Y., adli makamlarca 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        TRABZON MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte üye oldukları suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 5 kişinin Trabzon, Ordu, İstanbul ve İzmir'deki ev ve işyerlerine sabah saatlerinde baskın yaptı. Gözaltına alınan 5 kişinin ev ve işyerindeki bazı belge ve evrak ile dijital cihazlara el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

        MUŞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muş merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 7 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik Muş merkezli 10 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında örgütün asker ve polis imamlarının da yer aldığı 8'i öğretmen 9 kişi gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adli makamlara çıkartılan zanlılardan 7'si tutuklanırken, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        BAYBURT MEERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet, asker ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarına yönelik Bayburt merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, merkezi Bayburt olmak üzere Erzurum, İstanbul, Antalya, Ankara ve Osmaniye'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün "mahrem yapısı" olarak adlandırılan emniyet ve asker yapılanmasında yer alanlar ile yine örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen, mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlileri, işadamları ve özel güvenlik görevlilerinin de aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak adresinde bulunamayan bir kişinin yakalanmasına yönelik soruşturma ise devam ediyor.

        Gözaltında bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 2 ZABIT KATİBİ VE 1 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 2si zabıt katibi, biri infaz koruma memuru 3 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Eskişehir Adliyesinde görevli zabıt katipleri Y.A, İ.A. ile cezaevinde infaz koruma memuru O.Y, yakalandı.

        Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "İZNİK İLÇE İMAMI" TUTUKLANDI

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İznik ilçe imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Geçen pazartesi günü polisin gözaltına aldığı Mesut Y., 5 günlük sorgusunun ardından ilçe imamlığı yaptığı iddiasıyla bugün mahkemeye çıkarıldı. Mesut Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski binbaşı ve polisin de aralarında yer aldığı 4 zanlıdan biri tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonuyla kent merkezinde gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen binbaşı G.Ü, eski polis memuru S.D. ile H.A. ve Y.A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        "Örgüte finans desteği sağladıkları, FETÖ üyesi oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku" kullandıkları iddia edilen zanlılardan Y.A, tutuklandı, 3ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA 25 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden 25i tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Aranan 23 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 40a yükseldi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 40 zanlıdan 25i tutuklandı, 15i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Konya merkezli 3 ilde, FETÖ/PDYye yönelik 14 Martta düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KOCAELİ'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında polis memuru ve sivillerin de bulunduğu 18 kişiye yönelik operasyon gerçekleştirildi. 18 şüpheliden 12'si eş zamanlı operasyon ile Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından gözaltına alındı. (İHA)

        FETÖ'NÜN BİLİŞİM YAPILANMASINA OPERASYON: 20 KİŞİ YAKALANDI

        İstanbul merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bilişim yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 60 kişiden 20'si yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'yle mücadele kapsamında 60 şüphelinin örgütün bilişim yapılanması içerisinde olduğunu ve bazılarının da gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığını belirledi.

        Söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 15 ilde 75 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlatan ekipler, 20 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Operasyonun devam ettiği, baskın yapılan adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        MUĞLA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kamu oluşumuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden E.K. ve U.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ADIYAMAN'DA 3 KADIN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adıyaman'da FETÖ/PDY terör örgütünün kadın yapılanmasına üye 3 kadın, emniyette tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında örgütün kadın yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında eczacı Serap Ö., eczacı Betül B. ve psikolog Şeyma K. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Psikolog Şeyma K.'nın kamu kurumunda personel olduğu öğrenildi.

        Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette ifadeleri tamamlanan 3 kadın daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        KAYSERİ'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 21 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri ve Bursa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları belirlenerek gözaltına alınan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin üyesi 21 öğretmen, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu iletişim programı ByLock kullandıkları tespit edilen ve KHK ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneğinin üyesi meslekten ihraç edilen 21 öğretmen, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğe getirildi. Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        BURSA'DA FETÖ ÜYESİ 10 ESKİ VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile vergi dairesinden ihraç edilen 10 gelir uzmanı ve uzman yardımcısı adliyeye sevk edildi.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile Bursa Vergi Dairesi'nde görevden uzaklaştırılan gelir uzmanlarına 17 Mart tarihinde operasyon düzenledi.

        FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olmak suçundan aranan 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin terör örgütünün haberleşme aracı olan 'BYLOCK' programını kullandıkları belirlendi. Sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        BARTIN MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON: 1 DOKTOR TUTUKLANDI

        Bartın merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen 1 doktor tutuklandı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince Bartın, İstanbul ve Zonguldak'ta operasyon düzenlendi.Operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 4’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Zanlılardan, daha önce meslekten ihraç edilen doktor Ö.D. tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla salıverildi. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyorİl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen ve daha önce meslekten ihraç edilen esnaf ve öğretmenlerin de aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ