Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Balıkesir'de yaşlı kadının karnından 15 kilo kitle çıkarıldı

        Balıkesir'de 20 yıl boyunca karnındaki 15 kilogram ağırlığındaki kitleyle yaşayan 75 yaşındaki hasta, geçirdiği operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

        Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, düzenlediği basın toplantısında, Erdek ilçesinde ikamet eden Meliha Balcı'nın (75), bugüne kadar yaklaşık 20 yıl önce karnında büyümeye başlayan bir kitleyle yaşadığını söyledi.

        Zamanla kitlenin büyüdüğünü belirten Şenveli, "Büyüyen kitle hastayı rahatsız etmeye başlamış ve hasta çekindiği için yıllarca ameliyat olmaya yanaşmamış.

        Son zamanlarda hayati fonksiyonlarını etkilemeye başlayan kitle, değişik rahatsızlıklar ortaya çıkarmış. Tansiyonu yükselen ve bunun üzerine yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan hasta, daha sonra başarılı bir operasyondan geçirildi ve karnındaki kitle alındı." diye konuştu.

        Hastanın karnında kitle olduğunu bildiğini dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Tuğçe Karaçay da şunları kaydetti:"Balıkesir'de kendisine ameliyat denilmiş ve korktuğundan ameliyat olmaktan çekinmiş.

        Kitle çok büyüdüğü için büyük damarlara baskı yapıp tansiyonunun yükselmesine ve beyin kanamasına neden olmuş. Kitle, çok büyük olduğundan oturup kalkmasına, yeme içmesine dahi engel olacak durumdaydı.

        Sürekli yatmaktan yatak yaraları oluşmuştu. Kadın doğum uzmanları ile birlikte hastayı ameliyata hazır hale getirdik. Daha sonra operasyonla 35'e 20 santim boyutlarında ve 15 kilogram ağırlığındaki kitleyi alarak hastayı sağlığına kavuşturduk."Balcı da sağlığına kavuştuğu için duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Doktorlara çok teşekkür ederim. Beni cennete koydular." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ