Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (25 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 25 Mart 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ANKARA'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kapatılan eğitim merkezlerine inşaat ve gıda malzemesi temin eden firmaların yöneticilerine yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu doğrultusunda FETÖnün kapatılan okul ve yurtlarına inşaat ve gıda malzemesi temin eden iki firmanın üst düzey 5 yöneticisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ elebaşı Gülenin talimatı üzerine Bank Asyayı kurtarmak için yüklü miktarda para yatırdıkları iddia ediliyor.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgütsel doküman ele geçirildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Nevşehir merkezli 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla, aralarında muvazzaf asker, öğretmen, hemşire ve serbest meslek sahibi 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıları yakalamak için Nevşehir, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Bursa, Aydın, Hatay, Çanakkale, Şırnak ve Edirne’de eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda 21 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların Nevşehir'e getirilerek adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        ANTALYA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalyada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ) yönelik operasyonda 2 zanlı tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Zanlıların, örgüt içi haberleşmede programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edildi.

        Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan ikisi çıkarıldıkları mahkemece, "Terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        8 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SİVAS'TA 2 POLİS TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2 polis daha tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri; Sivas, Ordu ve Afyonkarahisar'da bazı adreslere operasyon düzenlemiş, operasyonda 3'ü aktif olarak görev yapan 10 emniyet personeli gözaltına alınmıştı. Operasyonda daha önce adliye sevk edilen 4 polis tutuklanırken, 2 polis ise serbest bırakıldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.K.Ö. ve Ö.F.K. tutuklandı, E.Ç. ve Y.K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        MUŞ MERKEZLİ 8 İLDE OPERASYON: 7 TUTUKLAMA

        Muş merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışmanın sürdürüldüğü belirtildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "18 Mart'ta Muş merkezli 8 ilde yapılan operasyonlarda, FETÖ/PDY faaliyeti yürüten, asker ve polis gruplarının mahrem imamlığını yaptıkları tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 9 şüpheli adli makamlara sevk edilmiş ve polis mahrem imamı olan 5 şüpheli (4 öğretmen ve 1 mühendis) ile asker mahrem imamı olan 2 öğretmen olmak üzere 7 şüpheli tutuklanmıştır. Polis mahrem imamı olan bir öğretmen ile asker yapılmak istenen bir öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır."

        Açıklamada, il genelinde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi. (AA)

        KAYSERİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 ZANLI TUTUKLANDI

        Kayseri ve Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 eski öğretmenden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, kanun hükmünde kararname ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği üyesi olan, meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan firari bir şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 21 Mart'ta düzenlenen operasyonlarda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 25 eski öğretmenden 23'ünü Kayseri ve Bursa'da gözaltına almış, daha sonra bu sayı 24'e yükselmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ