Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Memlekete hayırlı olsun"

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), 64. Seçimli Olağan Genel Kurulu öncesinde Sheraton Oteli'nde delegeler ve misafirlere verilen resepsiyonda yeni bakanlara yoğun ilgi gösterildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genel kurul delegeleri, bazı milletvekilleri, bürokratlar ile çok sayıda davetli katıldığı resepsiyonda gündem kabine değişikliği oldu.

        Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin kabine değişikliğine ilişkin sorularıyla karşılaştı. Gül, kabine değişikliği hakkında, "Memlekete hayırlı olsun" demekle yetindi.

        Resepsiyona katılan yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise yeni görevi için, "Ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için ortak bir heyecan ve dinamizmle bu görevi aldım. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın bana vermiş oldukları görevi yerine getirmek için gece gündüz çalışacağım. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Hilmi Güler beye de teşekkür ediyorum." dedi.

        Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinden alınarak Devlet Bakanlığı'na getirilen Zafer Çağlayan, "Sayın Başbakanımız böyle takdir görmüştür. Yeni bir çalışma dönemi. İnşallah ülkemiz için, ekonomi için, üretim ve yatırımlar için hayırlara vesile olacaktır. Yeni bir kuvvet, yeni bir çalışmayla devam edecek. Özellikle kabinede bu dönem görev almayan bakan arkadaşlarıma, bugüne kadar yapmış oldukları görevlerden dolayı, kabinenin bir bakanı olarak çok teşekkür ediyorum. Bakanlığa devam eden arkadaşlara da hayırlı olsun." dedi.

        Kabinedeki revizyonda yerinde kalan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, yeni kabine hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Beşir Atalay, "İnşallah görevimize layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olsun diyorum" derken, Yıldırım ise sadece, "Hayırlı olsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ