Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski eşini 8 yerinden bıçakladı, velayet davası açtı

        Balıkesir Edremit’te bir oto kiralama şirketinde çalışan Tolga Y., 4 yıllık eşi Esra Gövem’den 1.5 yıl önce boşandı. Mahkeme, çiftin şu anda 3 yaşında olan kızları E.Y.’nin velayetini annesine verdi.

        Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, Tolga Y.’nin tehdit etmeye başladığı genç kadın için koruma kararı alındı. Tolga Y., geçen yıl 29 Mayıs’ta mahkemenin hafta sonlarında görebilmesine izin verdiği kızı E.Y.’yi almak için üvey kardeşi Serdar Ö. ile birlikte eski eşinin baba evine gitti.

        ÇIĞLIKLARI KAMERADA

        Esra Gövem kızını teslim etmek için kapıya çıktığı sırada, annesi Ferda Gövem de balkona çıkıp Tolga Y.’nin gelişini cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Apartman girişine kadar gelen Tolga Y., kızını alarak kardeşine verdi. Ardından da genç kadını 8 yerinden bıçakladı. Genç kadın hastanede hayatını kaybetti. Kızı ve kardeşiyle kaçan Tolga Y. ise iki gün sonra polise teslim oldu.

        Tolga Y.’nin tutuklanmasının ardından, 3 yaşındaki E.Y. savcılık talimatıyla anneanne Ferda Gövem’e teslim edildi. Bunun üzerine Tolga Y. Aile Mahkemesi’ne velayet davası açtı. Gerekçe olarak da kızının o ailede kalmasını istemediğini ve anneannenin çocuğa bakamayacağını iddia etti. Bugün görülecek davada, mahkeme küçük E.Y.’nin anneannesinde mi, babaannesinde mi, yoksa devlette mi kalacağına karar verecek. Anneanne Ferda Gövem, “Torunumu annesiz, beni evlatsız bırakanın en ağır cezayı alması için de mücadele edeceğim” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ