Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'nün medya yapılanmasında 21 tahliye! Atilla Taş ve 20 kişi tahliye edildi!

        FETÖ'nün medya yapılanması davasında şarkıcı Atilla Taş, gazeteci Abdullah Kılıç, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy, Oğuz Usluer'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek tahliye edildi. Mahkeme, Davut Dağ, Emre Soncan, Mutlu Çölgeçen, Ufuk Şanlı ve Ünal Tanık'ın tutukluluğuna devam kararı verdi.

        FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin, aralarında "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit edilen firari sanık Said Sefa'nın da bulunduğu 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı dava İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 26'sı tutuklu 29 sanıklı davanın ilk duruşmasının beşinci gününde, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanık Muhterem Tanık ve avukatları hazır bulundu.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre Cumhuriyet savcısı, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması, tutukluluğun tedbir mahiyetinde bulunması ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tutuklu sanıklardan, aralarında Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Oğuz Usluer'in de bulunduğu 13 kişinin tahliyesini talep etti.

        "SİZİ SEVİYORUZ"

        Savcının talebini açıklamasının ardından söz alan tutuklu sanık Atilla Taş mahkeme heyetine hitaben "Ülkemi çok seviyorum. Ne olur bizi yalnız bırakmayın. Hukuku yalnız bırakmayın. Çok zor bir iş yapıyorsunuz. Sizi seviyoruz" dedi. Sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından verilen öğle arası sonrası mahkeme kararını açıkladı.

        21 TAHLİYE VE YURTDIŞI YASAĞI

        Mahkeme heyeti, savcının talebine ek olarak 8 kişinin tahliyesine daha karar verdi. 21 kişi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Mahkeme, tahliye kararında "sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durum, suç vasfının ileride sanıklarlehine değişme ihtimali, sabit ikametgah sahibi olmaları ve dosya kapsamını" dikkate aldı. Tahliye edilen sanıklar için yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Mahkeme, Davut Dağ, Emre Soncan, Mutlu Çölgeçen, Ufuk Şanlı ve Ünal Tanık'ın tutukluluğuna devam kararı verdi.

        TAHLİYE EDİLENLER

        Tahliye edilenler şunlar: Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait K uloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız.

        2 FİRARİ

        Davada Muhterem Tanık tutuksuz yargılanırken, Bülent Ceyhan ile fuatavni hesabının sahibi olduğu öne sürülen Said Sefa firari olarak aranıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ