Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kapadokya'da balon düştü, yaralılar var! SON DAKİKA HABERLERİ

        Nevşehir'de turistleri taşıyan sıcak hava balonunun düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre bir turist hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

        Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre,balon kazasında yaşamını yitiren Fransa vatandaşı 46 yaşındaki Vincent Cavmantat'ın, Fransa'nın İstanbul Konsolos Yardımcısı olduğu belirlendi.İstanbul hayranı olan ve bunu sosyal medya hesabındaki paylaşımlarıyla gösteren Cavmantat'ın daha önce Hindis'tan ve Romanya'ya da gittiği öğrenildi. Konsolosluk görevlileri, Cavmantat'ın cenazesinin nereye ne zaman gönderileceği konusunda açıklama yapılacağını söyledi.

        Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde sabah saatlerinde havalanan bir sıcak hava balonu Ortahisar kasabasında düştü.

        Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonu Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Balon içerisinde bulunan 20 turist yaralanırken 1 turist ise öldü. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaparken yaralılar Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Balon kazası sonrasında yaralanan 14 turist Kapadokya Hastanesinde, 3 turist Versa Hastanesinde ve 3 turist de Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

        BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kapadokya'da bugün yaşanan sıcak hava balonu kazasına ilişkin açıklama yaptı. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanlarının, kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gönderildiği belirtilen yazılı açıklamada, şöyle denildi:

        "Bugün Kapadokya Bölgesinde Göreme Balonculuk işletmesine ait TC-BGJ işaretli gezi balonu uçuşun 30. dakikasından sonra iniş bölgesine hareket halinde iken Ortahisar mevkiinde rüzgarın etkisi ile elektrik hatlarına çarparak kaza yapmıştır. Balonda 1 pilot, 6'sı yabancı uyruklu 20 yolcu olmak üzere 21 kişi bulunuyordu. Kazada ilk belirlemelere göre Fransız uyruklu bir yolcu hayatını kaybetmiş, 4'ü Türk, 3'ü yabancı uyruklu olmak üzere 7 kişi yaralanmıştır. Diğer yolcularında kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ