Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'ın mozaik portresine son taş Emine Erdoğan'dan
        1

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa temasları kapsamında kente gelen eşi Emine Erdoğan, merkez Eyyübiye ilçesinde büyükşehir belediyesi tarafından yapımı tamamlanan sanat sokağı ve 5 atölyenin açılışını yaptı.

        2

        Törende kısa bir konuşma yapan Erdoğan, sanat sokağının, el emeği, göz nuru sanat eserlerinin sonraki nesillere aktarımında önemli bir köprü vazifesi üstlendiğini söyledi.

        3

        Sanatın önemine işaret eden Emine Erdoğan, "Sanat, sadece estetiğin konusu değildir. Sanat aynı zamanda ruhu yücelten bir eğitim sürecidir. İnsanın elini, aklını, kalbini birlikte çalıştırır, sabrı öğretir."

        4

        "İbn-i Sina'nın 'bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder' sözü önemlidir. Bu amaca hizmet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

        5

        Daha sonra sokakta sergilenen eserleri inceleyen Erdoğan, atölyelerde el sanatlarıyla uğraşan kadınlarla sohbet ederek eserlerine ilişkin bilgi aldı.

        6

        Erdoğan, bir atölyede ise ahşap oymacılığı yapan kadınlardan aldığı tarif üzerine tahtaya motif çizdi.

        7

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PORTRESİNE SON TAŞ

        8

        Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde mozaik kursuna katılan kadınların eserlerini inceleyen Emine Erdoğan, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a renkli ve milimetrik 5 bin mermer taşı bir araya getirilerek oluşturulan mozaik portresindeki tabloya son 3 taşı yerleştirdi.

        9

        El işçiliğindeki dikkatiyle kadınların beğenisini kazanan Erdoğan, "Vallahi kendimi sanatkar hissettim. Bu kadar az bir gayretle sanatçı olmak güzel bir duygu."