Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'daki patlama terör saldırısı! SON DAKİKA HABERLERİ GÜNCEL!

        Bakan Süleyman Soylu, Habertürk TV'de canlı yayında açıkladı:Diyarbakır'daki patlama terör saldırısı...

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de canlı yayında yaptığı açıklamada, dün Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın bir terör saldırısı olduğunu belirtti. Soylu, saldırının dışarıdan açılan tünel ile yapıldığını duyurdu.

        DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA ANI KAMERADA!

        Soylu'nun açıklamaları şöyle;

        Diyarbakır'da Bağlar'da bir patlama meydana geldi. Patlama bir teknisyen arkadaşımızın zırhlı aracı tamiri sırasında gerçekleşti. Acaba bu tamirden mi oldu diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibariyle netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. Biz acaba önce içeriye girip birisi bir şey koydu mu diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler. Biz emniyet binalarımızın etrafından yaklaşık ayda bir, arama tarama yaptırırız. Çok kısa süre içerisinde bunu kazmışlar, yerin altında bir patlayıcı yerleştirmişler.

        "300 YILDIR BUGÜNÜ BEKLİYORUZ"

        Soylu, "Yeni sistemle Erdoğan değil de başka bir lider gelirse ne olur" sorusu üzerine şunları söyledi:

        "2002'de Recep Tayyip Erdoğan gelmeseydi ne olacaktı? DYP barajı aşsaydı, Genç Parti barajı aşsaydı başka bir aritmetik olacaktı. Biz 300 yıldır bugünü bekliyoruz. Bugünün özelliği ne? Avrupa istikamet kaybetmiş, ırkçılığın, faşizmin göbeğine oturmuş, hiçbir beklentisini becerememiş. 'Euro'yu ortak para birimi yapalım' denilmiş, becerememiş. Ortak anayasayı becerememiş. Almanya hegomonik yapı kurmak istiyor. İngiltere'nin ayrılmak istemesinin sebebi var. Avrupa bu değerlerle başlamış değil, kendi içinde bir tartışma var. Amerika kendine yeni bir rota çizmek istiyor. Aşağıda bir kaos... Biz 300 yıldır bugünü bekliyoruz. Gerileme döneminden birinci yükselişimizi ilk 15 yılda yaptık. Şimdi ikinci yükseliş zamanımız."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ