Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal'ı sahneye çağırdı, alnından öptü

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Evet Platformu'nun Giresun'daki mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

        Erdoğan, yeni sistemde sürekli seçim kaybedip koltukta "kontrollü oturma" devrinin biteceğini belirterek, "Yedi seçim kaybetti ama buna rağmen koltukta oturuyor. Biliyorsunuz bunun adı, kasetli genel başkan. Kasetle geldi, bu defa bambaşka bir kasetle gidecek. Şimdi kaset de yok, artık CD ile gidecek. Bu sebeple önümüzdeki dönem en büyük reform anamuhalefet partisinde olacaktır." dedi.

        • Ne PYD ne YPG'yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları 'devlet kuracaklar mı' diye soruyor. Haşa. Onlara oralarda devlet kurdurtmayız. Bunu da herkes bilsin. Dünya alem bilsin.
        REKLAM

        15 TEMMUZ GAZİSİ ÜNAL'I ALNINDAN ÖPTÜ

        Sadece son 12 yılda Giresunun asker ve polis olarak 10 şehidi bulunduğunu belirten Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece iki ayrı tankın altına yatarak durdurmaya çalışan Sabri Ünalı yanına çağırdı.

        Ünalın 15 Temmuz gecesinin önemli gazilerinden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "O gece Boğaz Köprüsü'nün üzerinde birinci tank geliyor, Sabri kendini tankın altına atıyor. İkinci tank geliyor, Sabri onun altına da kendini atıyor. Orada yara alıyor. Şu anda bazı yerlerinde yaraları var, arka arkaya ameliyatlar geçiriyor. Sabri benim şu an gönüldaşım, dava arkadaşım, yoldaşım. İşte Giresun, böyle evlatlar yetiştiriyor." dedi. Gazi Ünal da Erdoğanın sözlerini dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

        Erdoğan, İstanbulda 15 Temmuz gecesi iki Giresunlu kişinin de şehit olduğunu anımsatarak, bu vesileyle bir kez daha şehitlere Allahtan rahmet diledi ve ruhları için "Fatiha" suresini okudu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ