Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (20 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 20 Nisan 2017 Perşembe günü raporu.

        Not: Haberler anlık güncellenmektedir...

        ERZURUM'DA EKİ AMİR VE MÜDÜRE FETÖ'DEN 3 YIL HAPİS

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içinde yer aldığı öne sürülen eski 4. sınıf emniyet müdürü İdiris Şahin ve eski emniyet amiri Mehmet Yaşar Ayhan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Yaşar Ayhan ve İdiris Şahin ile avukatları katıldı.

        Önceki celse esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, sanıklar Ayhan ve Şahin'in FETÖ/PDY'nin toplantılarına katıldıklarının sabit olduğunu ve savunmalarında örgütün işleyişi ve üyeleri hakkında bilgiler paylaşmaları sebebiyle etkin pişmanlıktan yararlanmaları gerektiğini belirtti. Savcı, sanıkların etkin pişmanlık hükümleri de göz önünde bulundurularak "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talebini yineledi.(AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) çalışırken meslekten ihraç edilen, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 21 kişiden 7'si tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 gün önce gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 21 zanlıdan 7'si savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 7'si tutuklandı, 7'si ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Kahramanmaraş merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 18 Nisan'da düzenlenen operasyonda, KSÜ'de görevliyken meslekten ihraç edilen, akademisyenlerin de aralarında yer aldığı 18 zanlı gözaltına alınmıştı. (AA)

        FİRARİ EMNİYET MÜDÜRÜNÜN EVİNDEN BÖCEK ÇIKTI

        Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında aranan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşgun Çakar'ın evinde yapılan aramada "böcek" tabir edilen dinleme cihazları ile çok sayıda telefon, telesekreter, ses ve video kasetleri bulundu.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken firar eden ve FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının çeşitli soruşturma dosyalarında adı geçen Çakar'ın Sincan ilçesindeki villasına operasyon düzenlendi.

        Temelli beldesindeki villada yapılan aramada, Çakar'ın görev yaptığı birimden yasa dışı yollardan dışarı çıkardığı değerlendirilen, "Böcek" tabir edilen dinleme ve ses kayıt cihazları, bu cihazlara ait malzemeler, 28 farklı marka ve modelde masa telefonu, içinde mini kaset bulunan çağrı kayıt cihazı ve SIM kart, hard diskler, flash bellekler, data banklar, çeşitli markalara ait 76 cep telefonu, ses alıcıları, video kasetler, 19 ses kaseti, fotoğraf makineleri, data kasetleri, disketler, film negatifleri, 2 kutu "MKE" ibareli tabanca mermisi, üzerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in isminin yazılı olduğu 6 şifreli CD, bir telesekreter kayıt cihazı, bir telsiz telefon, bir el telsizi, kalem USB, bir boş şarjör, faks cihazı ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi. (AA)

        ŞARKICI ATİLLA TAŞ'IN FETÖ'DEN TUTUKLANMASINA İTİRAZ EDİLDİ

        Şarkıcı Atilla Taş ile gazeteci Murat Aksoy’un, FETÖ'nün medya yapılanması soruşturması kapsamında, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tutuklanmasına avukatları bir üst mahkemeye itiraz etti.

        Atilla Taş ile Murat Aksoy’un tutuklanmasına yapılan itirazı, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        FETÖ FİRARİSİ BAYBURT'TA YAKALANDI

        İstanbul'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan zanlı Bayburtta yakalandı.

        Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, firari şüpheli M.Knin Aydıntepe ilçesinde vefat eden yakınının cenaze törenine katılacağı bilgisine ulaştı.

        Örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan TUSKONa bağlı dernekte yöneticilik yapan, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "silahlı terör örgütüne finansman sağlama" suçlamasıyla aranan M.K, katıldığı cenaze töreninin ardından gözaltına aldı.

        FETÖ/PDYnin İstanbuldaki önemli finansörleri arasında olduğu belirtilen M.K, ifade işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        SAVCISI VE HAKİMİ FETÖ'DEN TUTUKLU 46 SANIKLI DAVADA TÜM SANIKLARA BERAAT

        İzmir'de, Ergenekon Davası'nın sanığı emekli emniyet müdürü İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen Kayserili işadamı Ahmet Memiş'in de aralarında bulunduğu 46 kişinin yedi yıldır yargılandığı silahlı suç örgütü davasında tüm sanıklar beraat etti.

        Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 yılı Mart ayında yürütülen soruşturma kapsamında, 10 ilde, 40 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Ergenekon Davası sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen Kayserili işadamı Ahmet Memiş ile Alsancak Diş Hastanesi Eski Başhekimi Ali Şahinoğlu, Alsancak Diş Hastanesi Müdürü Celal Ünal, Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü Nevzat Kaya, Ergenekon davası sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İbrahim Gülmez'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalar yapıldı. Aramalarda 2 el bombası, 3 tabanca, Kalaşnikof marka tüfeğe ait parçalar, çok sayıda fişek, üzerinde kamera bulunan saat ve anahtarlık, 7'si dizüstü 13 bilgisayar, hançer, tüfek dürbünü, telsiz ele geçirildiği bildirildi. 'İhaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı kurmak' gibi çok sayıda suça karıştıkları öne sürülen şüphelilerin, borçlu işadamlarının evlerine gidip ailesini tabancayla tehdit ettikleri, ayrıca bir işadamının boşanmak üzere olduğu eşini izleyip, arkadaşıyla birlikte fotoğraflarını çektikleri, tehdit ettikleri, işadamının da bu fotoğrafları çocuklarının velayetini almak, tazminat ve nafaka ödememek için kullandığı iddia edildi. Bazı sanıkların da Ege Üniversitesi ve Alsancak Diş Hastanesi'ndeki ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını, bunun gerçekleşmemesi durumunda ihalenin iptal edilmesini sağladıkları ileri sürüldü.

        Cumhuriyet savcısı Mehmet Sait Demiröz tarafından hazırlanan iddianamede, 14'ü tutuklu 46 sanık 'Silahlı suç örgütü kurma, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık, hürriyeti tahdit, şantaj, kişisel özel verileri kaydetmekle' suçlandı. Dava sürerken tutuklu sanıkların tümü tahliye edildi.

        İzmir 10'üncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava özel yetkili mahkemelerin kapatılması üzerine İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Son duruşmaya tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Sanık avukatları savunmalarında, soruşturmayı yürüten ve iddianameyi düzenleyen Cumhuriyet Savcısı ile davaya bakan eski 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuklandıklarını, müvekkillerine kumpas kurulduğunu belirtti, bu nedenle beraatlerini talep etti. Duruşmaya kısa bir süre ara veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatlerine karar verip, davayı bitirdi. (DHA)

        KIRIKKALE'DE TUTUKLU 3 AVUKATIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu 3 avukatın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

        Kimlik kontrollerinin ardından duruşmada, "FETÖ/PDYye üye olmak" iddiasıyla yargılanan, aralarında eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı M.Bnin de yer aldığı sanıkların savunmaları alındı.

        Sanıklardan M.B. savunmasında mahkemeye gelen beyanları kabul etmediğini belirterek Bank Asyaya yardım amaçlı özel bir para yatırmadığını ileri sürdü.

        Daha önceden Banka Asya ve diğer bazı bankaların avukatlığını yaptığını anlatan M.B, şöyle konuştu:

        "O zamana kadar Bank Asyada hesabım yoktu. 17-25 Aralık ve dershanelerin kapatılma sürecindeki duruşumdan ve partide de görevli olduğum için Bank Asya takiplerimi geri çekti. FETÖ ile bir bağlantım, üyeliğim yok. Avukatların imamı iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Tutuklu olduğum için müvekkillerim dosyalarını geri çekti ve şu anda mağdur durumdayım. Tahliyemi talep ediyorum."

        Diğer tutuklu sanık O.K. ise tanık beyanında geçen "KOSGEBden hibe kredisi kullandı" iddiasını kabul etmediğini aktararak konu hakkında KOSGEBe yazı yazılmasını istedi.

        M.Ü. de suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

        Sanıkların avukatı ise sanıkların beyanlarına katıldığını ifade ederek müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.

        Cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Temmuza erteledi. (AA)

        GAZETECİ ERDAL ŞEN FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

        15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan FETÖ'nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen firari şüpheli Adil Öksüz'ün bacanağı gazeteci Erdal Şen, 8 Ağustos'ta FETÖ üyeliği suçunda tutuklanmıştı. Yaklaşık 9 aydır tutuklu olan gazeteci Erdal Şen, İstanbul 14. Ağır ceza mahkemesinde yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, geçtiğimiz Salı günü, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Şen, Çarşamba sabahı, ‘darbeye zemin hazırlamak' suçundan yeniden gözaltına alındı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ERZURUM'DA FETÖ DAVASI SANIĞI ESKİ POLİSE 6 YIL HAPİS CEZASI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada tutuklu yargılanan eski polis, "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya geçen celsede tutuklanan sanık eski polis memuru Ramis Uçaroğlu ile avukatı Gündüz Güneş katıldı.

        Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Uçaroğlu'nun örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığının belirlenmesi ve tanık beyanlarından suçunun sabit olması nedeniyle "silahlı terör örgütü üyeliği"nden cezalandırılmasını, suçun vasıf ve mahiyeti, istenen cezanın miktarı nedeniyle tutukluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

        Son sözleri sorulan sanık Uçaroğlu, "Olayla ilgili herhangi bir suçum yoktur. Bu yapıyla ilgili herhangi bir alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Yapılan yorumlar haksızdır. Takdir sizindir." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 6 yıl 3 ay hapse mahkum ederek tutukluluğunun devamına karar verdi.

        İDDİANAMEDEN

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Uçaroğlu'nun tanık beyanlarına göre FETÖ/PDY ile irtibatlı evlere gittiği, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve 2013 Haziran'dan beri örgütün emniyet yapılanmasında yer aldığı belirtiliyordu.

        İddianamede, sanık Uçaroğlu hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyordu. (AA)

        SİVAS'TA "BYLOCK"ÇU İŞ ADAMLARINA OPERASYON

        Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 iş adamı gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iş adamlarına yönelik yürütülen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla Sivas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri operasyonda 8 iş adamını gözaltına aldı.

        Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        MALATYA'DA 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce meslekten ihraç edilen öğretmen, özel güvenlik görevlisi ve örgütün yurtlarında müdürlük yapanların aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için 9 adrese operasyon düzenledi.

        Adreslerde yapılan aramanın ardından 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Firari 2 zanlının arandığı öğrenildi. (AA)

        MALATYA MERKEZLİ 3 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce meslekten ihraç edilen Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Malatya İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Fakültesi personeline yönelik Malatya merkezli, Ankara ve Adıyaman'da 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramanın ardından 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

        Firari 4 zanlının ise arandığı öğrenildi. (AA)

        SAMSUN'DA KISA DÖNEM ASKERLİK YAPAN 3 ER GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kısa dönem askerlik yapan 3 er gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ayvacık, Kavak ve Çarşamba İlçe Jandarma komutanlıklarında askerlik görevini yapan kısa dönem 3 erin örgüt evlerinden sorumlu "abilik" görevini yürüttükleri belirlendi.

        Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, T.Kyı (29) Ayvacık, H.Ayı (29) Kavak, D.A.Ayı (28) ise Çarşamba ilçesinde görev yaptıkları jandarma komutanlıklarında gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları tespit edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        İZMİR'DE BYLOCK OPERASYONU: 40 GÖZALTI

        İzmir polisi tarafından İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonla ByLock kullandıkları belirlenen 40 kişiyi gözaltına aldı.

        İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'ye bağlı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle KHK ile kapatılan Şifa Hastanesi bünyesinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ve ByLock kullandığı iddia edilen kişilere yönelik operasyon yaptı. İzmir ile Ankara, İstanbul, Çanakkale, Denizli, Manisa, Aydın, Bursa, Balıkesir, Trabzon, Burdur, Tokat, Kocaeli'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BYLOCK'TAN ARANAN TÜRK AVUKAT RODOS'TA TUTUKLANDI

        Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası yakınlarındaki kayalıklarda yakalanıp, Rodos Adası'na götürülen 27 yaşındaki, ismi açıklanmayan Türk'ün, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında cep telefonunda örgütün gizli haberleşme programı ByLock bulunduğu tespit edildiği için hakkında yakalama kararı verilen bir avukat olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan firari erkek avukatın İsveç'in başkenti Stockholm'e gidip, sığınma talebinde bulunmayı hedeflediği öğrenildi.

        Yunanistan'ın Rodos Adası'nda yayın yapan 'www.dimokratiki.gr' internet sitesinin haberine göre, Datça'nın karşısındaki Sömbeki Adası'na yarım mil mesafedeki ıssız Nimos Kayalıkları'nda, geçen 18 Nisan'da Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, 27 yaşında bir Türk yakalandı. Rodos Adası'na ötürülüp, polise teslim edilen kişinin, Türkiye'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, cep telefonunda ByLock programı bulunduğu tespit edildiği için hakkında yakalama kararı çıkarılan bir avukat olduğu belirlendi. Referandumun yapıldığı 16 Nisan sabahı, 2 bin 500 Euro karşılığında 'Süleyman' isminde bir kişinin kullandığı sürat teknesiyle kendisini Marmaris kıyılarından Nimos Kayalıkları'na bıraktırdığı anlaşılan firari avukatın üzerinden de çok miktarda para ve pasaportu ele geçirildi. Pasaportunda 23 Nisan 2017 tarihine kadar Shangen vizesi bulunan avukatın, İsveç'in başkenti Stockholm'e geçerek sığınma talebinde bulunmayı hedeflediği öğrenildi. Dün sevk edildiği mahkemede Yunan avukat Valisils Mpeis'in savunmasını üstlendiği firari Türk avukat, tutuklandı. Tutuklanan Türk avukatın anne, baba ve kardeşinin de Rodos'a giderek, duruşmayı takip ettikleri belirtildi. Türk avukat hakkında sadece yasa dışı yollardan Yunan adalarına girmesi nedeniyle işlem yapıldığı da haberde belirtildi. (DHA)

        SAKARYA'DA EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI

        Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı öğrenildi.

        Edinilen bilgilere göre, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğünden sorumlu olan Emniyet Müdür Yardımcısı E.T., yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı öğrenildi. (IHA)

        ANKARA'DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara'da sürdürülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğünün ilişiği kesilen ve mevcut çalışanı olan 17 kişiden 9u tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 17 kişi, Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından Adliyeye getirildi.

        Ankara Adliyesinde, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi mahkeme, FETÖnün kriptolu haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 9 şüpheliyi tutukladı, 8 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı kurumlara yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında ilişiği kesilen ve mevcut çalışanların da bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmış, 8 kişi Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. (AA)

        FETÖ'YE "ABLA" OPERSYONU

        FETÖ/PDY'nin "abla" yapılanması içerisinde yer aldığı iddia edilen 36 zanlının yakalanması için İstanbul merkezli 6 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda çok sayıda "abla" gözaltına alındı.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin "abla" yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturmada FETÖ/PDY'nin "abla" yapılanması deşifre edildi. İstanbul merkezli Ankara, Bursa, Sakarya, Karabük ve Yalova'da 36 zanlının yakalanması için 33 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

        Eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, FETÖ/PDY içerisinde "abla" olarak faaliyet gösteren çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan ablaların, FETE/PDY içerisinde düzenledikleri gizli himmet ve sohbet toplantılarında, hem örgüte üye kazandırdıkları hem de himmet topladıkları belirlendi. (Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL)

        KAYSERİ'DE FETÖ'CÜ 19 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, daha önce FETÖ/PYD terör örgütüne üye olmak ve örgüt üyelirinin kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullanmak suçundan ihraç edilen 30 öğretmenle ilgili bu sabah operasyon yaptı. 19 öğretmen gözaltına alınırken,11´i aranmaya başlandı.

        TEM şubesi ekipleri Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda çalışan ve Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen 30 öğretmen ile ilgili bu sabah erken saatlerinden itibaren operasyon düzenledi. 'ByLock´ kullandıkları belirlenen şüphelilerden 19´u gözaltına alınarak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonda öğretmenlerin evlerindeki aramada bazı dijital metaryallere incelenmek üzere el konuldu. Aranan 11 öğretmen hakkında ise Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı verildi. (DHA)

        KONYA MERKEZLİ 23 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Konya merkezli 23 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 85 kişiden 30'u gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi.

        Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yeteri kadar delil elde edilen şüphelilere yönelik etaplar halinde operasyon gerçekleştirdi.

        Bugüne kadar yapılan 6 etap operasyonda, haklarında işlem yapılan 285 şüpheliden 197'si tutuklandı.

        Alınan ifadeler doğrultusunda örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan da çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında, "örgütte yöneticilik yapma", "terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarına karıştıkları değerlendirilen kişiler belirlendi.

        Bunun üzerine operasyonun 7. etapı için Konya merkezli 23 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 85 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler arasında sözde, "il-ilçe imamı", "büyük-küçük bölge imamı", "ünite imamı", "bölge talebe mesulü", "şehir dışı talebe mesulü", "arama tarama mesulü", "bölge muhasebecisi", "eyalet mesulü", "eyalet muhacir mesulü", "mütevelli grubu sohbet hocası", "ser rehber" gibi pozisyonlarda görev alanlar bulunuyor.

        Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 16'sının, aynı suç kapsamında tutuklu oldukları öğrenildi. (AA)

        İSTANBUL'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

        İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'nin kadın yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

        Alınan bilgiye göre Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin "abla" diye tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 7 il 36 adreste 36 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon yaptı.

        REKLAM

        Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin gözaltına alındığı ve adreslerinde aramaların devam ettiği bildirildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirildi.

        Polisin operasyon kapsamındaki aramaları devam ediyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ