Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyüklerin silahı çocukları vuruyor
        1

        Adana’nın Özgür Mahallesi’nde, önceki akşam, husumetli Can ve Bülbül aileleri barıştırılmak üzere bir araya getirildi. Ancak taraflar arasında çıkan tartışma, tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgaya dönüştü. Çatışma sırasında, hasta dedesini ziyarete gittikleri evden annesine dondurma almak için çıkan 10 yaşındaki Yusuf Atmaca ile Hasan Can (43) ve Sabri Bülbül (67) yaralandı.

        2

        Gazete Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre sırtına saçma isabet eden Yusuf Atmaca, kaldırıldığı hastanede can verdi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, Yusuf dün Buruk Mezarlığı’nda defnedildi. Dayı Ekrem Olcay, “Küçücük çocuktan ne istediniz, ne suçu vardı öldürdünüz?” diye gözyaşı döktü.

        3

        BABASI TEDAVİ GÖRÜYOR ABLASI TRAFİK KAZASI KURBANI

        Yusuf’un ailesinin dramı ise yürek burktu. Yusuf’un babasının Ceyhan’da 10 yıl önce kebapçıda çalışırken elektrik çarpması sonucu yaralandığı ve buna bağlı olarak akli dengesini kaybettiği, halen hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Yusuf’un 5 yıl önce de ablası Emine Atmaca’nın (10) D-400 Karayolu’nda bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

        4

        Anne Havva Atmaca ise “Benim oğlumun hiç suçu yoktu. Onu öldürenler cezasını çeksin. Benim devletten tek isteğim, oğlumu öldürenler idam edilsin. Ben tek çocuğumla kaldım. Benim tek oğlumdu, onu da kaybettim” diye ağıtlar yaktı.

        5

        10 AYDA 7 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

        Daha önce de sokakta çıkan silahlı kavgalara çocuklar hedef olmuştu. İşte yaşamını yitiren çocuklarımız...

        6

        14 Haziran 2016: Siirt’in Pervari İlçesi’nde köpek havlaması yüzünden iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, evin çatısında oyun oynayan yaşları Dılgeş Akcan (5) öldü, 2 kardeşi yaralandı.

        7

        14 Temmuz 2016: Konya’da husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Salih Ç. (7), tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti

        8

        1 Eylül 2016: Gaziantep Seyrantepe’de sitede asansörle yük taşıma nedeniyle komşular arasında çıkan silahlı kavgayı evinin balkonunda izleyen Zeynep Nida K. (8), başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.

        9

        4 Eylül 2016: İstanbul Ümraniye’de çıkan silahlı kavgada, Zinar Durmaz (12) öldü.

        10

        22 Şubat 2017: İstanbul Sultanbeyli’de iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmada, evine ekmek almaya giden Halis İşbilir (13) hayatını kaybetti.

        11

        26 Şubat 2017: Gaziantep’te bakkala sakız almaya giderken motosiklet gürültüsü nedeniyle çıkan kavgada kurşuna hedef olan Zehranur Gökdoğan (3), yaşamını yitirdi.

        12

        20 Mart 2017: Manisa’nın Ahmetli İlçesi’nde hafif ticari araca tabancayla açılan ateş sonucu yaralanan Ekin Öz (5), kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ