Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yasin Börü davasında karar açıklandı

        Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) olayları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 41 sanıktan 16'sı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış müebbet, ikisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın bugünkü duruşmasında karar çıktı.

        Mahkeme heyeti, müdahillerin son beyanlarını, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını dinledikten sonra hükmü açıkladı.

        Buna göre, sanıklardan 16'sı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış müebbet, ikisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        Mahkeme, suça sürüklenen 6 çocuğu ise 110'ar yıl hapse mahkum etti.

        Sanıklara, "adam öldürmeye teşebbüs", "konut dokunulmazlığını ihlal", "terör örgütü propagandası yapmak" gibi suçlardan ayrıca ceza verildi.

        REKLAM

        YASİN BÖRÜ'NÜN BABASI: AZMETTİRİCİLER DE CEZAYA ÇARPTIRILSAYDI DAHA GÜZEL OLURDU AMA...

        Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde öldürülen Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, oğlu ve üç arkadaşının öldürülmesine ilişkin davada verilen kararı değerlendirirken, "Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu ama az çok yine de insanın içi ferahladı." dedi.

        Fikri Börü yaptığı açıklamada, 16 duruşmadır mahkemeye gelip gittiklerini belirterek, "Bize de yazıktı. Üçüncü, dördüncü mahkemede cezalandırılmaları gerekiyordu. Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu. Milletin çocuklarına sebep olanlar zaten onlardır. Ama az çok yine de insanın içi ferahladı. Gitsinler cezaevinde cezalarını çeksinler." ifadesini kullandı.

        HASAN GÖKGUZ'UN BABASI: BU AKŞAM KALBİM YERİNE GELDİ

        Olaylar sırasında öldürülen Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz ise iki yıldır çok zahmet çektiklerini ancak sanıkların cezalandırılmasıyla içlerine biraz su serpildiğini bildirdi.

        Gökguz, "İnanki sanık avukatları konuşunca kalbim duruyordu. Fakat bu akşam kalbim yerine geldi. Allah razı olsun, basın davanın peşini bırakmadı, Müslümanlar elhamdülillah destek oldu. Mahkeme bir karar verdi. Adalet yerini tam bulmadı ama yine de iyidir." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ