Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK'dan Sincar'a hava harekatı!

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine ilk kez düzenlenen hava harekatında belirlenen terörist hedeflerin tam isabetle vurulduğu bildirildi.

        TSK GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

        Sabah saatlerinde yapılan harekat açıklamasının ardından TSK, Sincar'a yönelik ilk kez gerçekleştirilen ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar'ın da bizzat yönettiği harekatın görüntülerini paylaştı. Sincar; Irak, Suriye ve Türkiye'nin tam ortasında bulunması nedeniyle büyük bir öneme sahip. Sincar ilk olarak, 2014 yılında terör örgütü DEAŞ'ın, bölgedeki Ezidilere yönelik saldırıları ile gündeme gelmişti.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ve Irak'taki uzantıları tarafından, Suriye ve Irak kuzeyi, ülkemize terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarılması maksadıyla özellikle son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, bu bölgelerden sızdırılan teröristler ile aktarılan silah ve malzemelerin, hudut karakollarına yönelik taciz ve saldırılarda, son olarak da Diyarbakır'da tünel kazılarak toplu yıkım ve ölümleri amaçlayan bir terör eyleminde kullanıldığı vurgulandı.

        Söz konusu bölgelerin birer terör yuvası haline geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bölücü terör örgütü tarafından yurt içinde kahraman silah arkadaşlarımızın, güvenlik görevlilerimizin, güvenlik korucularımızın ve vatandaşlarımızın şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olan terör eylemlerinin gerçekleştirilmesinde ve desteklenmesinde kullanılan Irak kuzeyi/Sincar Dağı, Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgeleri tam anlamıyla birer terör yuvasına dönüşmüştür.

        • Erdoğan "Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var" mesajını vermişti.

        Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kasteden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00'de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur."

        Harita

        TSK ve güvenlik güçlerinin tüm unsurları tarafından, bölücü terör örgütüne karşı gerek ülke sınırları içinde gerekse sınır ötesinde etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekatının büyük bir azim ve kararlılıkla yürütüldüğüne değinilen açıklamada, operasyonların bundan sonra da en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

        18 YPG'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

        Reuters'ın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı habere göre, Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeydoğusu'nda düzeNlediği hava saldırılarında en az 18 YPG'li öldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ