Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Binali Yıldırım'dan AKPM'nin kararına tepki: Gereken adımlara karar vereceğiz

        Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin, bugün yaptığı oylamada Türkiye'yi siyasi denetim altına almaya karar vermesine ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Gereken adımlara karar vereceğiz" dedi.

        TSK'nın Sincar ve Karaçok'ta terör örgütüne yönelik operasyonunu da değerlendiren Yıldırım, "ehdidi yerinde bertaraf ediyoruz. Terörü Türkiye'ningündeminden alt sıralara düşürmek için bütün imkanları seferber ediyoruz" dedi.

        Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle;

        "AKPM'de oy kullananların tamamı PKK'nın terör örgütü olmaktan çıkarılması için propaganda yapan kimseler. Bu karar şunu gösteriyor; son zamanlarda Avrupa'da İslamofobi, Türkiye karşıtlığı gibi politikaların AKPM'ye yansımasıdır. Uluslararası kuruluşlar Avrupa'da yükselen ırkçılığın etkisinde kalarak böyle kararlar alıyorlar. Bölgesel ve küresel barış için faydalı kararlar değil. Açıkçası Türkiye olarak bu kararı tamamen siyasi karar olarak görüyoruz."

        • Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturumda, Türkiye ile ilgili son dönemde ortaya atılan iddialar değerlendirildi ve Türkiye'nin 2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili tasarı oylandı. AKPM, Türkiye'yi siyasi denetim altına alma kararı verdi. AKPM, 45'e karşı 113 oyla Türkiye'yi siyasi denetime aldı.

        "ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARA KARAR VERECEĞİZ"

        "Türkiye'ningerçekleriyle örtüşmüyor. Kimse Türkiye gibi 15 Temmuz travmasını yaşamadı. Yaşamadıkları için Türkiye'de neler oldu, Türk halkı hangi badirelerden geçti ve Türkiye'nin alması gereken tedbirler nelerdir, zahmet edip derinliğine inceleme fırsatı bulmadılar. Dolayısıyla Türkiye, alınan karar ne olursa olsun, demokrasisini güçlendirmeye, ülkesinin ve milletinin refahını, güvenliğini korumaya devam edecek. Türkiye, bölgedeki barışın güvenliğin teminatı olmaya devam edecek. Bir gün gelecek ki, onlar da aldıklarıkararın ne kadar yanlış olduğuna kanaat getirecekler.Bunun doğuracağı sonuçlar var, hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız. Atmamız gereken adımlara karar vereceğiz."

        "TEHDİDİ YERİNDE BERTARAF EDİYORUZ"

        "Son günlerde yoğun terörle mücadele var. Bugün itibariyle 70 terörist etkisiz hale getirildi. 5 tane şehidimiz var. Terörle mücadeledeki kararlılık tüm hızıyla devam ediyor. Kırsalda, kentte her yerde yuvalandıkları yerleri bulup imha ediyoruz. Verdiğimiz bir söz var. Hükümetin kurulduğu ilk gün dedik ki, 'Milletimiz rahat olsun.Terör belasındankurtulacağız'. Bunun kararlığı içerisinde güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor. Tehdidi yerinde bertaraf ediyoruz. Terörü Türkiye'ningündeminden alt sıralara düşürmek için bütün imkanları seferber ediyoruz"

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ