Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (26 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 26 Nisan 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SİİRT MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU

        Siirt merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 39 zanlı gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı verilen 47 kişiye yönelik 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 39 zanlı gözaltına alındı. 8 firari aranıyor.

        GİRESUN'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ'nün emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli 81 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Giresun'da 6 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şahısların FETÖ örgütüne bağlı okullarda daha önce öğretmenlik yaptığı belirlenirken, şahısların işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. (İHA)

        MARDİN'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli 81 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar kapsamında Mardin'de 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatındaki "mahrem" yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde yürütülen soruşturma çerçevesinde, 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda Mardin'de hakkında yakalama kararı çıkarılan 8 şüpheliden 6'sı gözaltına alındı. 2 firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        MUĞLA'DA 25 CEZA İNFAZ VE KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Dalaman ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 25 ceza infaz ve koruma memuru gözaltına alındı.

        Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Dalaman ve Ortaca Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda 25 ceza infaz ve koruma memuru gözaltına alındı.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda dijital cihazlara el konuldu.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerin adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (AA)

        AYDIN'DA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli ülke genelinde yapılan FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, Aydın'da da 30 kişi gözaltına alındı.

        Ülke genelinde yapılan Ankara merkezli operasyon bu sabah basşlatıldı. 81 ilde yapılan operasyonlarda, önceden belirlenen adreslere baskınlar gerçekleştirildi. Aydın'da operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, FETÖ/PDY'nin 'alternatif emniyet yapılanması' olduğu anlaşılan ve 'mahrem imamlar' olarak adlandırılan gruba yönelik yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        DENİZLİ'DE 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli 81 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) mahrem imamlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Denizli'de 50 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türkiye genelinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince düzenlenen operasyonda çoğunluğu öğretmenlerde oluşan 50 kişi gözaltına alındı. (İHA)

        MUĞLA'DA ÖĞRETMENLİKTEN İHRAÇ EDİLEN 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, öğretmenlikten ihraç edilen bir kişi gözaltına alındı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Yatağan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, daha önce öğretmenlikten ihraç edilen Demet Ü. (40) evinde gözaltına alındı.

        Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        Öte yandan, şüphelinin feshedilen Aktif Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı olan eşinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı ve bir süre önce tahliye edildiği öğrenildi. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli 81 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar kapsamında Diyarbakır'da 13 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 17'sinin tutuklu, 25'inin ise firari olduğu öğrenildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatındaki "mahrem" yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde yürütülen soruşturma çerçevesinde, 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda Diyarbakır'da 13 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Soruşturma çerçevesinde Diyarbakır'da hakkında yakalama kararı çıkartılan 17 şüphelinin tutuklu bulunduğu, 25'inin firari, 3'ünün ise il dışında olduğu öğrenildi. (İHA)

        SİVAS'TA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Türkiye genelinde yapılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamındaSivas'ta 11 kişi gözaltına alındı.

        81 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında Sivas için isimleri tespit edilen 36 kişiden bugüne kadar haklarında herhangi bir yasal işlem yapılmadığı ya da firari durumda olan 15 kişiye yönelik olarak Sivas il merkezi, ilçeleri ile İstanbul, Kahramanmaraş ve Çorum illerinde operasyon düzenlendi. Bu kapsamda 11 şüpheli gözaltına alınırken, 4 kişinin ise arandığı öğrenildi. Listede ismi bulunan 36 kişiden 21'inin ise daha önce kentte yapılan FETÖ operasyonları kapsamında tutuklu oldukları açıklandı. (DHA)

        SAKARYA'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet teşkilatına yönelik 81 ilde yapılan operasyonlarda, Sakarya'da da 6 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 81 ilde FETÖ'nün emniyet teşkilatı içerisindeki üyelerine yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına iletilen tebligat ile Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        SAMSUN'DA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da FETÖ'nün emniyet mahrem imamı yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 25 öğretmen gözaltına alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye geneli olduğu gibi Samsun'da da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün mahrem imamı emniyet yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 180 polisin takıldığı Samsun'un merkez ilçeleri ile Çarşamba, Bafra, Terme, Ayvacık ve 19 Mayıs ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda emniyetin mahrem imamları olduğu ileri sürülen, mesleklerinden ihraç ve açıkta bulunan 25 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 kişi Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmanın devam ettiği ve gözaltı sayısında artış beklendiği öğrenildi. (İHA)

        DENİZLİ'DE ÇOĞU ÖĞRETMEN 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY'ye yönelik tüm yurtta yürütülen, örgütünmahrem imamlarına yönelik operasyonda, Denizli'de çoğunluğunun öğretmen olan 50 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda bu sabah ülke genelinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Denizli'de de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin, örgütün içindeki emniyet mahrem imamlarına yönelik yaptığı operasyonda, çoğunluğu öğretmen olan 50 kişi gözaltına alındı. (DHA)

        MALATYA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Malatya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 4ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce meslekten ihraç edilen Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri, Sağlık Müdürlüğü, Malatya İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Fakültesi personeline yönelik Malatya merkezli, Ankara ve Adıyamanda düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 4ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURDUR'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankaramerkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Burdur'da 8 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Burdur'da haklarında yakalama kararı çıkarılan 12 kişiye yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Tamamı mevcut emniyet mensubu polislerden oluşan şüphelilerden 8'i gözaltına alınırken, 4'ünün arandığı belirtildi. (DHA)

        İSTANBUL'DA 172 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan FETÖ-PDY'nin 'Mahrem Hizmetler Soruşturması' kapsamında sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi.

        Operasyon kapsamında İstanbul'da da emniyet teşkilatındaki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 390 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 417 adreste eş zamanlı yapılan aramalarda 172 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, 218 kişinin aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (DHA)

        ÇORUM'DA 4'Ü KADIN 25 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4'ü bayan 25 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerine katıldıkları ve örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamı, esnaf ve meslekten ihraç edilen kamu çalışanlarından oluşan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Geçtiğimiz günlerde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 7 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve daha önce meslekten ihraç edilen 14 öğretmenden 7'si adliyeye getirildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik Zonguldak, Isparta, Osmaniye, Niğde, Ankara ve Kayseri'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 7'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Bu arada dün operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü kadın 5 kişi tutuklanmış, 2 şüpheli ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        MERSİN'DE 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'de, Ankara merkezli başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 17 kişiden 9'unun gözaltına alındığı bildirildi.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütünün 'emniyet personelinden sorumlu mahrem yapılanması' içerisinde yer aldıkları tespit edilen E.K., A.Y., M.Ç., D.K., A.S., A.O., M.D., G.Ç., Ö.F.K., M.N., M.K., İ.Ü., M.H., A.M., S.C., H.D. ve İ.A. hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı verildiği belirtildi.

        Aralarında kamu personelleri ile öğretmen ve örgüte ait kurumlarda çalıştığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 7'si Mersin merkez, 2'si Tarsus olmak üzere 9 kişi gözaltına alınırken, G.Ç., Ö.F.K., İ.Ü., A.M., S.C., H.D. ve İ.A.'nın ise arandığı ifade edildi.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan M.N.'nin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir başka soruşturmadan dolayı cezaevinde bulunduğu belirtildi. (İHA)

        VAN'DA 5, BİTLİS'TE 4 VE MUŞ'TA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda Van'da 5, Bitlis'te 4 Muş'ta bir kişi gözaltına alındı.

        Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 30 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı.

        Diğer zanlıların yakalanması için çalışma devam ediyor.

        FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda Bitlis'te 4 öğretmen ile Muş'ta bir kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. (AA)

        KÜTAHYA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 81 ilde FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanmasına yönelik başlattığı operasyon kapsamında Kütahya'da 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili soruşturma dosyasına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde FETÖ/PDY emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürütülmekte olan soruşturması kapsamında, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı 12 adrese operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA İHRAÇ EDİLEN 12 KAMU GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Türkiye genelinde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan çoğunluğu ihraç edilen kamu görevlisi 16 kişiden 12'sinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından Türkiye genelinde 81 ilde başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda Afyonkarahisar'da 12 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, şahısların çoğunluğunun önceki dönemlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eski kamu görevlileri olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında esnafların da olduğu bildirildi.

        Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (İHA)

        İZMİR'DE 76 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli olarak 81 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında İzmir'de 76 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün emniyet teşkilatı başta olmak üzere mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, İzmir'de şu ana kadar 76 kişi gözaltına alındı. (DHA)

        KOCAELİ'DE 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında örgütte 'mahrem abi' olarak bilinen kişilerin de olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında örgütte 'mahrem abi' olarak bilinen kişiler de olduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü soruşturma kapsamında operasyonlara devam ediyor. (DHA)

        ISPARTA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "YALVAÇ İMAMI" YAKALANARAK TUTUKLANDI

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY'nin 'ilçe imamı' olduğu iddiasıyla 8 aydır aranan Ahmet B., Burdur'da yakalanarak tutuklandı.

        Yalvaç'ta FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgütün Yalvaç imamı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 8 aydır aranan Ahmet B.'nin Burdur'da olduğu bilgisine ulaşan Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri operasyon düzenledi. Şüpheliyi önceki gün yakalayan ekipler ilçeye getirdi. Savcılıktaki sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edilen Ahmet B. 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

        Ahmet B.'nin 17-25 Aralık olayları öncesinde terör örgütüne ait dershanede müdür olarak görev yaptığı ve bu esnada FETÖ'nün Yalvaç sorumlusu olarak işleri organize ettiği iddia edildi. (DHA)

        MANİSA'DA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli ülke genelinde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda, Manisa'da 20 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla FETÖ/PDY'ye yönelik Ankara merkezli 81 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        ELAZIĞ'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 81 ilde FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanmasına yönelik başlattığı operasyon kapsamında Elazığ'da 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili soruşturma dosyasına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde FETÖ/PDY emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürütülmekte olan soruşturması kapsamında, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda aralarında öğretmen ve fizyoterapistin bulunduğu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

        Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        BATMAN'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli 81 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında Batman'da 3 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen operasyon kapsamında Batman'da bir öğretmen ve 2 polis gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        4 BİN 900 KİŞİ HAKKINDA ARAMA VE GÖZALTI KARARI

        Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik 72 ilde gerçekleştirilen operasyonda bin 20 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında FETÖ'nün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama, gözaltı kararı verildiği bildirildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik İstihbarat Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 72 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar bin 20 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise sabah erken saatlerde operasyon yapıldıği belirtildi. (Neşet DİŞKAYA)

        KAYSERİ'DE 43 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 81 ilde FETÖ'nün emniyet teşkilatı içindeki üyelerinin sivil mahrem imamı olanlar hakkında verdiği gözaltı kararı sonrasında Kayseri'de 43 kişi gözaltına alındı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde yapılan operasyon yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı karar sonrasında Kayseri'de 94 kişiden 43'ü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabiplik'te doktor kontrolünden geçirildi.

        Gözaltına alınan zanlılar, haklarında başlatılacak olan işlemler için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 17 KİŞİ YAKALANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 81 ilde başlatılan operasyon kapsamında Eskişehir'de de 26 gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir" diye açıkladığı operasyon kapsamında Eskişehir'de de haklarında gözaltı kararı bulunan 26 şüpheliden 17'si yakalandı. Güvenlik güçlerinin 9 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        BURSA'DA 51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubeekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan aralarında öğretmen, sağlık çalışanı ve işadamlarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sivil olmalarına rağmen emniyet içindeki FETÖ yapılanmasını yönettikleri, tayin, atama ve rütbe tercihlerini organize ettikleri iddia edildi. (DHA)

        NİĞDE'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "EMNİYET İMAMI" 6 KİŞİ YAKALANDI

        Niğde'de FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait Emniyetin mahrem imamlarından 6 kisi yakalandı. Niğde'de KOM ekipleri 9 adrese eşzamanlı oPerasyon gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen Emniyet içindeki mahrem imamlara yönelik operasyonlar sonunda 6 kişi yakalandı.3 örgüt mensubunun yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (İHA)

        TRABZON'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ'nün emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Trabzon'da 4 FETÖ mensubu gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. (İHA)

        KIRKLARELİ'DE SÖZDE EMNİYET İMAMI 2 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Kırklareli'nde 2 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Kırklareli'nde gerçekleştirilen operasyonda ise emniyettin sözde imamı olduğu öne sürülen 4 öğretmenden M.Ç. ile A.K. gözaltına alındı.

        Firari şüpheli M.T. ile S.T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        KONYA'DA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'daFetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütünemniyet teşkilatındansorumlu mahrem imamları olduğu ileri sürülen hakkında yakalama kararı bulunan 119 kişiden 20'si gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet eşkilatından sorumlu çoğunlu öğretmen 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ardından bugün polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerinörgüt yapılanması içerisinde müdür, müdür yardımcısı, rehber, danışman gibi görevler yaptığı ileri sürüldü.

        Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen ve dönercilik yapan `Hüseyin´ kod adlı Hasan Hüseyin K., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çek babam çek iyi çek. Açık net çıksın'' demesi dikkat çekti.Şüpheliler Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi. (DHA)

        GİRESUN'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında farklı zamanlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 kişiden biri tutuklandı, 10u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, kanun hükmünde kararname ile kapatılan bir vakfın 8 üyesi ile "ByLock" kullandıkları belirlenen 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden ByLock" kullanıcısı bir kişi tutuklanırken, 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        VAN'DA 5 POLİS MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli 81 ilde başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında Van'da da 5 polis memuru gözaltına alındı.

        Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 81 ilde 1000 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında Van'da da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van'da başlatılan operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alnırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 17 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli Antalya'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ-PDY) yönelik operasyonda emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya'da örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Antalya'da da emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı. (İHA)

        ADIYAMAN'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adıyaman merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgütle bağlantılı oldukları belirlenen şüphelilere yönelik Adıyaman, Şanlıurfa, Çorum, Mersin, Hatay, Muş, Kahramanmaraş, Osmaniye, Van'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında ilçe ablaları, bölge ve ünite sorumluları, mütevelli heyeti üyelerinin de bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.Ç, F.U, H.K, N.O. ve H.A. tutuklandı. Şüphelilerden Z.B, H.T. ve A.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.Ş.O'nun emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Öte yandan firari 5 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

        NİĞDE'DE 6 MUVAZZAF ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 6 muvazzaf astsubay tutuklandı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle dün adliyeye gönderilen muvazzaf astsubaylar M.K, H.O, S.Y, Y.P, M.Y. ve H.T, savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Zanlılar, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        81 İLDE FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON: 803 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 54 ilde 803 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

        Türkiye genelinde 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar 54 ilde 803 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 13 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde KHK ile ihraç edilen 22 öğretmenden 13'ü tutuklanırken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne abğlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan FETÖ operasyonu çerçevesinde KHK ile meslekten ihraç edilen 21 eski öğretmen gözaltına alınmıştı. Firar olan bir öğretmen ise savcılığa teslim oldu.

        Haklarında işlem yapılanlardan 13'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Bir kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. (İHA)

        ADANA'DA 30 KİŞİ YAKALANDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen öğretmen ve adliye çalışanlarının aralarında olduğu 30 kişi yakalandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik soruşturma çerçevesinde, aralarında daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen 35 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, meslekten ihraç edilen çok sayıda öğretmen ve adliye personelinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Adana Devlet Hastanesi Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 33 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 21'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 kişi de adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ